Зміни хімічного складу солоду при його ферментації
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Зміни хімічного складу солоду при його ферментації
Изменения химического состава солода при его ферментации Changes in chemical composition of malt at its fermentation |
|
Creator |
Ємельянова, Н. О.
Емельянова, Н. А. Yemelyanova, N. Потапенко, С. І. Потапенко, С. И. Potapenko, S. Мукоїд, Р. М. Мукоид, Р. Н. Mukoid, R. Чумакова, О. В. Чумакова, Е. В. Chumakova, O. Безсмертна, Л. О. Безсмертная, Л. А. Bezsmertna, L. |
|
Subject |
Ячмінь, зерно, солод, процес, пророщування, ферментація, гідроліз, ферменти, біологічно активні речовини.
Ячмень, зерно, солод, процесс, проращивания, ферментация, гидролиз, ферменты, биологически активные вещества. Barley, grain, malt, process, germination, fermentation, hydrolysis, enzymes, biologically active substances. |
|
Description |
Досліджено зміни хімічного складу при ферментації свіжопророщеного ячмінного, вівсяного, кукурудзяного і пшеничного солоду. Встановлено, що в результаті 3-х добової ферментації вміст цукрів збільшується на 50…80%, амінокислот – в 1,5…2, кислотність – в 1,3…2,0, кольоровість – в 2…4 рази в залежності від злаку. При цьому найбільші зміни складу мають місце після першого дня ферментації.Исследованы изменения химического состава при ферментации свижопроращеного ячменного, овсяной, кукурузной и пшеничного солода. Установлено, что в результате 3-х суточной ферментации содержание сахаров увеличивается на 50…80%, аминокислот – в 1,5...2, кислотность – в 1,3...2,0, цветность – в 2...4 раза в зависимости от злака. При этом наибольшие изменения состава имеют место после первого дня ферментации.The changes in the chemical composition of the fermentation svizhoproroschenoho barley, oats, corn and wheat malt. Determined that as a result of the 3 daily fermentation sugar content increased by 50 – 80% amino acid – 1.5...2, pH – 1.3 ... 2.0, color – 2 ... 4 times depending on grass . The biggest change in the composition takes place after the first day of fermentation.
|
|
Publisher |
Національний університет харчових технологій
|
|
Date |
2012-12-13T08:08:36Z
2012-12-13T08:08:36Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4274
|
|
Language |
other
|
|