Пророщені зерна злакових культур. Перспективи їх використання у харчовій промисловості
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Пророщені зерна злакових культур. Перспективи їх використання у харчовій промисловості
Пророщенные зерна злаковых культур. Перспективы их использования в пищевой промышленности Sprouted grain cereals. Prospects for their use in food of industry |
|
Creator |
Потапенко, С. І.
Потапенко, С. И. Potapenko, S. Ємельянова, Н. О. Емельянова, Н. А. Yemelyanova, N. Українець, А. І. Украинец, А. И. Ukrainets, A. Мукоїд, Р. М. Мукоид, Р. Н. Mukoid, R. Чумакова, О. В. Чумакова, Е. В. Chumakova, O. Лапшин, В. Лапшин, В. Lapchin, V. Мілютін, О. Милютин, А. Milutin, A. |
|
Subject |
солод
солодорощення ферментація ферменти амінокислоти цукри колір кислотність солод солодоращення ферментация ферменты аминокислоты сахара цвет кислотность malt malting fermentation enzymes amino acids sugars color acidity |
|
Description |
В процесі пророщування злаків під дією ферментів, що при цьому активізуються і утворюються, проходять процеси гідролізу високомолекулярних сполук, в результаті чого змінюється хімічний склад зерна: накопичуються цукри, білки, амінокислоти, збільшуються вміст вітамінів, фітогормонів. Пророщені злаки можна використовувати як основу при виготовленні різних харчових продуктів, сприяючих оздоровленню людини. В процессе проращивания злаков под действием ферментов, которые при этом активизируются и образуются, проходят процессы гидролиза высокомолекулярных соединений, в результате чего изменяется химический состав зерна: накапливаются сахара, белки, аминокислоты, увеличиваются содержание витаминов, фитогормонов. Проращенные злаки можно использовать в качестве основу при изготовлении разных пищевых продуктов, способствующих оздоровлению человека.In the process of germination of cereals under an enzymosis, which here activate and appear, the processes of hydrolysis of high molecular connections pass, chemical composition of grain changes as a result: accumulate sugar, squirrel, amino acid, increased maintenance of vitamins, fitogormonov. Germination cereals can be used in quality basis at making of different food products, cooperant making healthy of man.
|
|
Date |
2012-12-13T09:47:41Z
2012-12-13T09:47:41Z 2006 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Пророщені зерна злакових культур. Перспективи їх використання у харчовій промисловості / С. І. Потапенко, Н. О. Мілютін, В. Лапшин та ін. // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 7. - С. 19-21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4286 |
|
Language |
other
|
|