Разработка рецептуры сдобных сухарей со сбалансированным белковым составом
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Разработка рецептуры сдобных сухарей со сбалансированным белковым составом
Розробка рецептури здобних сухарів зі збалансованим білковим складом Formulation zwieback with ballansed protein composition |
|
Creator |
Стеценко, Н. А.
Стеценко, Н. О. Stetsenko, N. Михальчук, К. М. Михальчук, К. М. Mikhalchuk, K. |
|
Subject |
биологическая ценность
біологічна цінність biological value сдобные сухари белковый состав пищевая ценность здобні сухарі білковий склад харчова цінність crackers protein composition nutritional value |
|
Description |
Установлено, что самые высокие показатели биологической ценности белка сдобных сухарей наблюдаются при добавлении к рецептуре базового продукта 10% сыворотки, 2% спирулины и 3% овсяной муки. Такое соотношение компонентов позволило ликвидировать дефицит лизина, белок комбинированного продукта содержит только одну лимитированную НАК – метионин+цистин. При этом скор первой лимитированной НАК увеличился на 20%, коэффициент утилитарности повысился на 18%, а коэффициент избыточности уменьшился на 16,3%. Соотношение триады НАК составило 1:3,03:2,12. Все это свидетельствует о значительном увеличении биологической ценности комбинированного продукта. Встановлено, що найвищі показники біологічної цінності білка здобних сухарів спостерігаються при додаванні до рецептури базового продукту 10% сироватки, 2% спіруліни і 3% вівсяного борошна. Таке співвідношення компонентів дозволило ліквідувати дефіцит лізину, білок комбінованого продукту містить тільки одну лімітовану НАК - метіонін + цистин. При цьому скор перший лімітованої НАК збільшився на 20%, коефіцієнт утилітарності підвищився на 18%, а коефіцієнт надлишковості зменшився на 16,3%. Співвідношення тріади НАК склало 1:3,03:2,12. Все це свідчить про значне збільшення біологічної цінності комбінованого продукту. The highest biological value protein zwieback observed when added to the basic formulation of the product 10% serum, 2%of spirulina and 3% oatmeal. This ratio will allow to eliminate the deficit of lysine, a protein combination product contains only one limited NAC - methionine + cystine. In this fast first limited NAC increased by 20%, a utilitarian increased by 18%, and the excess has decreased by 16.3%. The ratio of the triad NAC was 1:3,03:2,12. All this is evidence of a significant increase in the biological value of the combined product.
|
|
Date |
2012-12-12T07:56:14Z
2012-12-12T07:56:14Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4223
|
|
Language |
other
|
|
Relation |
2012;
|
|