Запис Детальніше

Разработка рецептуры сдобных сухарей со сбалансированным белковым составом

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Разработка рецептуры сдобных сухарей со сбалансированным белковым составом
Розробка рецептури здобних сухарів зі збалансованим білковим складом
Formulation zwieback with ballansed protein composition
 
Creator Стеценко, Н. А.
Стеценко, Н. О.
Stetsenko, N.
Михальчук, К. М.
Михальчук, К. М.
Mikhalchuk, K.
 
Subject биологическая ценность
біологічна цінність
biological value
сдобные сухари
белковый состав
пищевая ценность
здобні сухарі
білковий склад
харчова цінність
crackers
protein composition
nutritional value
 
Description Установлено, что самые высокие показатели биологической ценности белка сдобных сухарей наблюдаются при добавлении к рецептуре базового продукта 10% сыворотки, 2% спирулины и 3% овсяной муки. Такое соотношение компонентов позволило ликвидировать дефицит лизина, белок комбинированного продукта содержит только одну лимитированную НАК – метионин+цистин. При этом скор первой лимитированной НАК увеличился на 20%, коэффициент утилитарности повысился на 18%, а коэффициент избыточности уменьшился на 16,3%. Соотношение триады НАК составило 1:3,03:2,12. Все это свидетельствует о значительном увеличении биологической ценности комбинированного продукта. Встановлено, що найвищі показники біологічної цінності білка здобних сухарів спостерігаються при додаванні до рецептури базового продукту 10% сироватки, 2% спіруліни і 3% вівсяного борошна. Таке співвідношення компонентів дозволило ліквідувати дефіцит лізину, білок комбінованого продукту містить тільки одну лімітовану НАК - метіонін + цистин. При цьому скор перший лімітованої НАК збільшився на 20%, коефіцієнт утилітарності підвищився на 18%, а коефіцієнт надлишковості зменшився на 16,3%. Співвідношення тріади НАК склало 1:3,03:2,12. Все це свідчить про значне збільшення біологічної цінності комбінованого продукту. The highest biological value protein zwieback observed when added to the basic formulation of the product 10% serum, 2%of spirulina and 3% oatmeal. This ratio will allow to eliminate the deficit of lysine, a protein combination product contains only one limited NAC - methionine + cystine. In this fast first limited NAC increased by 20%, a utilitarian increased by 18%, and the excess has decreased by 16.3%. The ratio of the triad NAC was 1:3,03:2,12. All this is evidence of a significant increase in the biological value of the combined product.
 
Date 2012-12-12T07:56:14Z
2012-12-12T07:56:14Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4223
 
Language other
 
Relation 2012;