Запис Детальніше

Питання розрахунку собівартості продукції в харчовій промисловості

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Питання розрахунку собівартості продукції в харчовій промисловості
Вопросы расчета себестоимости продукции в пищевой промышленности
The issue of cost of production in the food industry
 
Creator Губенко, Н. Ю.
Губенко, Н. Ю.
Gubenko, N.
Шматкова, Г.
Шматкова, Г.
Shmatkova, G.
 
Subject планування собівартості продукції
собівартість реалізованої продукції
склад витрати операційної діяльності
кошторис операційних витрат
нормальна потужність
планирование себестоимости продукции
себестоимость реализованной продукции
состав расходы операционной деятельности
смету операционных расходов
нормальная мощность
product cost planning
cost of sales
warehouse operating expenses
estimated operating costs
normal power
 
Description В статті наведено склад витрат операційної діяльності. З економічної точки зору адміністративні витрати, витрати на збут, частково інші операційні витрати, незалежно від методики їх бухгалтерського обліку, залишаються витратами, які входять до складу витрат, необхідних для виробництва та реалізації продукції. їх треба планувати, аналізувати. На базі їх сумарної величини встановлюють ціну на продукцію. Тому доцільно було б ввести показник "Операційні витрати" або якийсь інший, який би акумулював у собі всі витрати, необхідні для виготовлення продукції та доведення її до споживача.
В статье приведен состав расходов операционной деятельности. С экономической точки зрения административные расходы, расходы на сбыт, частично другие операционные расходы, независимо от методики их бухгалтерского учета, остаются затратами, которые входят в состав расходов, необходимых для производства и реализации продукции. их надо планировать, анализировать. На базе их суммарной величины устанавливают цену на продукцию. Поэтому целесообразно было бы ввести показатель "Операционные расходы" или какой-то другой, который бы аккумулировал в себе все расходы, необходимые для изготовления продукции и доведения ее до потребителя.
The article describes the composition of operating costs. In economic terms, administrative costs, costs of sales, other operating expenses in part, regardless of their method of accounting, are costs that are part of the costs necessary for production and sales. they need to plan, analyze. On the basis of their total value pricing of products. Therefore it would be useful to introduce the indicator "Operating expenses" or any other that would be accumulated in itself all the expenses necessary for manufacturing products and bring it to the consumer.
 
Date 2012-12-18T13:08:00Z
2012-12-18T13:08:00Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Губенко, Н. Питання розрахунку собівартості продукції в харчовій промисловості / Н. Губенко, Г. Шматкова // Цукор України. - 2001. - № 1-2. - С. 10-11.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4594
 
Language other