Запис Детальніше

Розроблення технологічних режимів і визначення оптимальних параметрів приготування зерна із тритікале

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення технологічних режимів і визначення оптимальних параметрів приготування зерна із тритікале
Разработка технологических режимов и определения оптимальных параметров приготовления зерна из тритикале
Developing technological regimes and the determination of optimum parameters preparation of extract from grain triticale
 
Creator Бондар, М. В.
Бондарь, Н. В.
Bondar, M.
Прибильський, В. Л.
Прибыльский, В. Л.
Pribylskiy, V.
Бойко, М. І.
Бойко, М. И.
Boyko, M.
 
Subject Екстракт, тритікале, патока, гідромодуль, гідролізу крохмалю.
Экстракт, тритикале, патока, гидромодуль, гидролиза крахмала.
Extract, triticale, corn, duty of water, hydrolysis of starch.
 
Description Метою роботи було отримання екстракту із зерна тритікале, що забезпечить його використання у виробництві пива. Для досягнення поставленої мети визначали оптимальний ступінь подрібнення зерна, гідромодуль, дозу ферментних препаратів.
Підготовка (оброблення) зерна тритікале до подрібнення включає такі стадії як очищення від домішок, додаткову обробку поверхні та гідротермічну обробку .
Відомо, що підвищення дисперсності зерна (більш тонке подрібнення) дозволяє підвищити швидкість процесу гідролізу крохмалю. У зв’язку з цим у виробництві етанолу використовують методи сухого та мокрого подрібнення зерна з використанням, відповідно механоактивації та кавітації.
амінокислотного складу в процесі обсмажування.
Целью работы было получение экстракта из зерна тритикале, что обеспечит его использования в производстве пива. Для достижения поставленной цели определяли оптимальную степень измельчения зерна, гидромодуль, дозу ферментных препаратов.
Подготовка (обработка) зерна тритикале к измельчению включает такие стадии как очистка от примесей, дополнительную обработку поверхности и гидротермической обработки.
Известно, что повышение дисперсности зерна (более тонкое измельчение) позволяет повысить скорость процесса гидролиза крахмала. В связи с этим в производстве этанола используют методы сухого и мокрого измельчения зерна с использованием, соответственно механоактивации и кавитации.
The aim of the work was to obtain an extract from grain triticale to ensure its use in the production of beer. To achieve this goal determine the optimal degree of grain refinement, duty of water, the dose of enzymes.
Preparation of to grind grain triticale includes such stages as the removal of impurities, additional surface treatment and hydrothermal treatment.
It is known that increased dispersion of grain (more fine grinding) can increase the speed of the process of hydrolysis of starch. In this regard, the production of ethanol using the methods of dry and wet grinding grain using under mechanical activation and cavitation.
 
Publisher Хранение и переработка зерна
 
Date 2012-12-18T13:42:10Z
2012-12-18T13:42:10Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4599
 
Language other
 
Relation №5(155);С. 45-47