Вплив НВЧ енергії на фізико – технологічні властивості зерна гречки
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив НВЧ енергії на фізико – технологічні властивості зерна гречки
Влияние НВЧ энергии на физико – технологические свойства зерна гречихи Influence of SHF-energy on fiziko - technological properties of grain of buckwheat |
|
Creator |
Шаповаленко, О. І.
Шаповаленко, О. И. Shapovalenko, O. Супрун-Крестова, О. Ю. Супрун-Крестова, О. Ю. Suprun-Krestova, O. Фурманова, Ю. П. Фурманова, Ю. П. Furmanova, J. Біла, Ю. М. Била, Ю. М. Bila, J. |
|
Subject |
НВЧ-енергія, внутрішній тиск, «легкі» зерна, деструкція крохмальних зерен.
НВЧ-энергия, внутреннее давление, «воздушные» зерна, деструкция крахмальных зерен. SHF-energy, intrinsic pressure, «easy» grains, destruction of the starched grains. |
|
Description |
Після оброблення гречки полями надвисокої частоти, отримано новий продукт – «легкі» зерна гречки. В процесі оброблення зерна гречки у полі НВЧ енергії в продукті відбуваються зміни фізико-технологічних і органолептичних властивостей. Покращується якість готового продукту, який має приємний запах і смак, об’ємну пористу структуру. Виробництво «легких» зерен гречки дозволить значно розширити асортимент функціональних зернових продуктів без великих капітальних витрат. После обрабатывания гречихи полями сверхвысокой частоты, получен новый продукт – «воздушные» зерна гречихи. В процессе обрабатывания зерна гречихи в поле НВЧ энергии в продукте происходят изменения физико-технологических и органолептических свойств. Улучшается качество готового продукта, который имеет приятный запах и вкус, объемную пористую структуру. Производство «воздушных» зерен гречихи позволит значительно расширить ассортимент функциональных зерновых продуктов без больших капитальных вложений. After treatment of buckwheat by the fields of ultrahigh-frequency, a new product – «easy» grains of buckwheat is got. In the process of treatment of grain of buckwheat in the field of SHF-energy in a product there are changes technological properties. Quality of the prepared product, which has a pleasant smell and taste, by volume porous structure, gets better. The production of «easy» grains of buckwheat will allow znach- no to extend the assortment of functional corn products without large capital charges. |
|
Publisher |
Журнал «Хранение и переработка зерна»
|
|
Date |
2012-12-19T10:07:33Z
2012-12-19T10:07:33Z 2010 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4643
|
|
Language |
other
|
|
Relation |
№. 5(131);С. 48 – 49
|
|