Запис Детальніше

Математична модель вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Математична модель вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини
Математическая модель содержания сухих веществ при сбраживании квасного сусла в зависимости от использования различных видов зернового сырья
Mathematical model of dry matter content in the fermentation kvass wort depending on the use of various kinds of grain raw
 
Creator Бойко, М. І.
Бойко, М. И.
Boyko, M.
Прибильський, В. Л.
Прибыльский, В. Л.
Pribylskiy, V.
Бондар, М. В.
Бондарь, Н. В.
Bondar, M.
Сєдих, О. Л.
Седых, Е. Л.
Seidykh, O.
Маковецька, С. В.
Маковецкая, С. В.
Makovetska, S.
 
Subject Хлібний квас, математична модель, сусло, концентрат квасного сусла.
Хлебный квас, математическая модель, сусло, концентрат квасного сусла.
Bread kvass, mathematical model, wort, concentrate kvass wort.
 
Description Для дослідження динаміки зброджування готували зразки сусла з чотирьох концентратів квасного сусла (ККС) та двох екстрактів. В готове сусло вносили закваску (дріжджі S. cerevisiae раси Р-87 та молочнокислі бактерії) з розрахунку 4% від його об’єму та зброджували при температурі 30˚С. Завершення бродіння визначали за зменшенням масової частки сухих речовин на 1,0 %. Отримано математичні моделі, які мають допустимі середні відносні похибки і показують залежність зменшення вмісту сухих речовин (СР) квасного сусла від тривалості процесу бродіння. Для исследования динамики сбраживания готовили образцы сусла из четырех концентратов квасного сусла (ККС) и двух экстрактов. В готовое сусло вносили закваску (дрожжи S. cerevisiae расы Р-87 и молочнокислые бактерии) из расчета 4% от его объема и сбраживали при температуре 30 ˚С. Завершение брожения определяли по убыванию массовой доли сухих веществ на 1,0%. Получены математические модели, которые имеют допустимые средние относительные погрешности и показывают зависимость уменьшение содержания сухих веществ (СР) квасного сусла от длительности процесса брожения. To study the dynamics of fermentation wort were prepared samples of four concentrates kvass wort (CKW) and two extracts. In the ready made wort ferment (yeast S. cerevisiae of race P-87 and lactic acid bacteria) at the rate of 4% of of its volume and fermentation at 30 ˚ C. Completion of fermentation was determined by a decrease in mass fraction of solids of 1.0%. The mathematical models that have allowable the average relative error and show dependent decrease of dry matter content (CP) kvass wort on the duration of fermentation.
 
Publisher Хранение и переработка зерна
 
Date 2012-12-19T12:00:53Z
2012-12-19T12:00:53Z
2012
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4651
 
Language other