Запис Детальніше

Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення
Новый кисломолочный напиток оздоровительного назначения
A new soul milk drink of functional purpose
 
Creator Гойко, І. Ю.
Гойко, И. Ю.
Goiko, I.
Івасенко, І. А.
Ивасенко, И. А.
Ivasenko, I.
 
Subject екстракт шипшини
пектин
аскорбінова кислота
біофлавоноїди
функціональний продукт
экстракт шиповника
пектин
аскорбиновая кислота
биофлавоноиды
функциональный продукт
essence of rose
pectin
ascorbic acid
bioflavonoid
functional product
 
Description Обґрунтовано доцільність використання функціональних інгредієнтів – пектину та екстракту шипшини для виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, визначено оптимальні параметри процесу екстракції плодів шипшини та встановлено оптимальне співвідношення сировина:екстрагент, визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у свіжовиготовленому екстракті шипшини, досліджено вплив кількості пектину та екстракту з шипшини на якісні показники напою. Розроблено рецептуру напою та встановлено рекомендовану дозу споживання отриманого продукту. Визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у готовому напою, а також термін його придатності.
Обоснована целесообразность использования функциональных ингредиентов – пектина и экстракта шиповника для производства кисломолочного напитка оздоровительного назначения, определены оптимальные параметры процесса экстракции плодов шиповника и установлено оптимальное соотношение сырье: экстрагент, определено содержание аскорбиновой кислоты и биофлавоноидов в свежеизготовленном экстракте шиповника, исследовано влияние количества пектина и экстракта шиповника на качественные показатели напитка. Разработана рецептура напитка и установлена рекомендованная доза употребления продукта. Определено содержание аскорбиновой кислоты и биофлавоноидов в готовом напитке, а также срок его годности.
The expediency of usage of functional ingredients: pectin and essence of rose hip for the production of soul milk drink of functional purpose is proved. Optimal parameters of the extraction process of rose hip fetus and establishment of optimal proportion raw material : extragen are defined. The content of ascorbic acid and bioflavonoid in freshly prepared essence of rose hip is defined. The impact of quantity of pectin and rose hip essence on the qualitative characteristics of the beverage is investigated. The recipe of drink was worked out. The recommended dose of the obtained product is set. The content of ascorbic acid and bioflavenoids in the end-product is defined.
 
Date 2012-12-19T12:49:38Z
2012-12-19T12:49:38Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Гойко, І. Ю. Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення / І. Ю. Гойко, І. А. Івасенко // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 4 (17). - С. 16 –18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4663
 
Language other