Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення
Новый кисломолочный напиток оздоровительного назначения A new soul milk drink of functional purpose |
|
Creator |
Гойко, І. Ю.
Гойко, И. Ю. Goiko, I. Івасенко, І. А. Ивасенко, И. А. Ivasenko, I. |
|
Subject |
екстракт шипшини
пектин аскорбінова кислота біофлавоноїди функціональний продукт экстракт шиповника пектин аскорбиновая кислота биофлавоноиды функциональный продукт essence of rose pectin ascorbic acid bioflavonoid functional product |
|
Description |
Обґрунтовано доцільність використання функціональних інгредієнтів – пектину та екстракту шипшини для виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, визначено оптимальні параметри процесу екстракції плодів шипшини та встановлено оптимальне співвідношення сировина:екстрагент, визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у свіжовиготовленому екстракті шипшини, досліджено вплив кількості пектину та екстракту з шипшини на якісні показники напою. Розроблено рецептуру напою та встановлено рекомендовану дозу споживання отриманого продукту. Визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у готовому напою, а також термін його придатності.
Обоснована целесообразность использования функциональных ингредиентов – пектина и экстракта шиповника для производства кисломолочного напитка оздоровительного назначения, определены оптимальные параметры процесса экстракции плодов шиповника и установлено оптимальное соотношение сырье: экстрагент, определено содержание аскорбиновой кислоты и биофлавоноидов в свежеизготовленном экстракте шиповника, исследовано влияние количества пектина и экстракта шиповника на качественные показатели напитка. Разработана рецептура напитка и установлена рекомендованная доза употребления продукта. Определено содержание аскорбиновой кислоты и биофлавоноидов в готовом напитке, а также срок его годности. The expediency of usage of functional ingredients: pectin and essence of rose hip for the production of soul milk drink of functional purpose is proved. Optimal parameters of the extraction process of rose hip fetus and establishment of optimal proportion raw material : extragen are defined. The content of ascorbic acid and bioflavonoid in freshly prepared essence of rose hip is defined. The impact of quantity of pectin and rose hip essence on the qualitative characteristics of the beverage is investigated. The recipe of drink was worked out. The recommended dose of the obtained product is set. The content of ascorbic acid and bioflavenoids in the end-product is defined. |
|
Date |
2012-12-19T12:49:38Z
2012-12-19T12:49:38Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Гойко, І. Ю. Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення / І. Ю. Гойко, І. А. Івасенко // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 4 (17). - С. 16 –18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4663 |
|
Language |
other
|
|