Вплив якості води на ефективність екстракції стевії (Stevia rebaudiana bertoni)
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив якості води на ефективність екстракції стевії (Stevia rebaudiana bertoni)
Влияние качества воды на эффективность экстракции стевии (Stevia rebaudiana bertoni) Effect of water quality on the extraction efficiency of Stevia (Stevia rebaudiana bertoni) |
|
Creator |
Роїк, М. В.
Роик, Н. В. Roik, M. Кузнєцова, І. В. Кузнецова, И. В. Kuznetsova, I. Бондар, М. В. Бондарь, Н. В. Bondar, M. Ложкін, М. М. Ложкин, М. Н. Lozhkin, M. |
|
Subject |
вода
стевія глікозид екстракція якість раціональне харчування вода стевия гликозид экстракция качество рациональноепитания water stevia glycoside extraction quality rational nutrition |
|
Description |
Стевія є однією із перспективних культур для її переробляння на концентрати, які мають низьку калорійну та фармакологічну дію. Завдяки своїм властивостям концентрати мають особливе значення для щоденного харчування людей, хворих на різні форми цукрового діабету та людей, які обмежують вживання вуглеводневих. Це викликає особливу увагу до якості готового продукту. Одним із основних чинників, які впливають на якісні показники продуту, є використання екстрагенту (води). У роботі вивчено ефективність використання підготовленої води в екстракції стевії-сировини, за розробленою технологією. Стевия является одной из перспективных культур для ее переработки на концентраты, которые имеют низкую калорийную и фармакологическое действие. Благодаря своїм свойствам концентраты имеют особое значение для ежедневного питания людей, больных различными формами сахарного диабета и людей, которые ограничивают применение углеводородных. Это вызывает особое внимание к качеству готового продукта. Одним из основных факторов, которые влияют на качественные показатели продуты, является использование экстрагента (воды). В работе изучена эффективность использования подготовленной воды в экстракции стевии-сырья, по разработанной технологии.Stevia is one of the promising crop for her on processing and concentrated products that have a low calorie and fennokologiya action Thanks to properties and concentrated products have special meaning for the daily meals of people with various forms of diabetes and people who restrict the use of vuglevodniy. This causes special attention to the quality of the finished product One of the main factors that affcct the quality of the product is to use indicators ekstragenty (water). In the studied the effectiveness of using prepared water in extraction of Stevia-raw materials for the technolog)'. |
|
Date |
2012-12-20T12:36:40Z
2012-12-20T12:36:40Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Роїк, М. В. Вплив якості води на ефективність екстракції стевії (Stevia rebaudiana bertoni)/ М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова, М. В. Бондар, М. М. Ложкін //Харчова наука і технологія. - 2012. - № 1. – С. 35-36.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4721 |
|
Language |
other
|
|