Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням
Оптимизация процесса сбраживания пивного сусла рентгеновским облучением Optimization of the fermentation of beer wort X-rays |
|
Creator |
Романова, З. М.
Романова, З. Н. Romanova, Z. Прибильський, В. Л. Прибыльский, В. Л. Pribylskiy, V. Бондар, М. В. Бондарь, Н. В. Bondar, M. Романов, М. С. Романов, Н. С. Romanov, M. Карпутіна, Д. Д. Карпутина, Д. Д. Karputina, D. |
|
Subject |
електромагнітне опромінювання
рентгенівські промені дріжджі біологічне середовище пиво электромагнитное облучение рентгеновские лучи дрожжи биологическая среда пиво electromagnetic radiation X-rays yeast biological environment beer |
|
Description |
Досліджено вплив рентгенівського опромінення на біологічну активність дріжджових клітин - Saccharomyces cerevisiae Saflager W 34/70, що використовуються в пивоварінні. Були виявлені позитивні зміни фізико-хімічних показників сусла і біохімічного складу пива. Дослідження доводять, що електромагнітні випромінювання стимулюють біологічні процеси в дріжджовій клітині і в результаті процес зброджування скорочується до 2-х діб.Исследовано влияние рентгеновского облучения на биологическую активность дрожжевых клеток — Saccharomyces cerevisiae Saflager W 34/70, используемых в пивоварении. Были выявлены позитивные изменения физико-химических показателей сусла и биохимического состава пива. Исследования доказывают, что электромагнитные излучения стимулируют биологические процессы в дрожджевой клетке и в результате процесс збраживания сокращается до 2-х суток. The effect of X-ray irradiation on the biological acctivity of the yeast cells — Saccharomyses cerevisiae Saflager W 34/70, used in brewing. Were foud positive changes in physical characteristics and chemical composition of the wort of beer. Studies have agrued that electromagnetic radiation stimulates biological processes in yeast cells and as a result of the fermentation process is shortened to 2 days. All experimental results indicate that ECMO to a certain extent capable of stimulating intracellular processes, leading to an increase in the rate of division of organisms and thus to an increase in rates of specific growth rate and cell size. |
|
Date |
2012-12-20T12:48:53Z
2012-12-20T12:48:53Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням / З. М. Романова, В. Л. Прибильський, М. В. Бондар, М. С. Романов, Д. Д. Карпутіна // Харчова промисловість. - К. : НУХТ, 2012. - № 13. - С. 94-99.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4724 |
|
Language |
other
|
|