Запис Детальніше

Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням
Оптимизация процесса сбраживания пивного сусла рентгеновским облучением
Optimization of the fermentation of beer wort X-rays
 
Creator Романова, З. М.
Романова, З. Н.
Romanova, Z.
Прибильський, В. Л.
Прибыльский, В. Л.
Pribylskiy, V.
Бондар, М. В.
Бондарь, Н. В.
Bondar, M.
Романов, М. С.
Романов, Н. С.
Romanov, M.
Карпутіна, Д. Д.
Карпутина, Д. Д.
Karputina, D.
 
Subject електромагнітне опромінювання
рентгенівські промені
дріжджі
біологічне середовище
пиво
электромагнитное облучение
рентгеновские лучи
дрожжи
биологическая среда
пиво
electromagnetic radiation
X-rays
yeast
biological environment
beer
 
Description Досліджено вплив рентгенівського опромінення на біологічну активність дріжджових клітин - Saccharomyces cerevisiae Saflager W 34/70, що використовуються в пивоварінні. Були виявлені позитивні зміни фізико-хімічних показників сусла і біохімічного складу пива. Дослідження доводять, що електромагнітні випромінювання стимулюють біологічні процеси в дріжджовій клітині і в результаті процес зброджування скорочується до 2-х діб.Исследовано влияние рентгеновского облучения на биологическую активность
дрожжевых клеток — Saccharomyces cerevisiae Saflager W 34/70, используемых в
пивоварении. Были выявлены позитивные изменения физико-химических показателей
сусла и биохимического состава пива. Исследования доказывают, что электромагнитные
излучения стимулируют биологические процессы в дрожджевой клетке
и в результате процесс збраживания сокращается до 2-х суток.
The effect of X-ray irradiation on the biological acctivity of the yeast cells —
Saccharomyses cerevisiae Saflager W 34/70, used in brewing. Were foud positive changes
in physical characteristics and chemical composition of the wort of beer. Studies have
agrued that electromagnetic radiation stimulates biological processes in yeast cells and
as a result of the fermentation process is shortened to 2 days. All experimental results
indicate that ECMO to a certain extent capable of stimulating intracellular processes,
leading to an increase in the rate of division of organisms and thus to an increase in rates
of specific growth rate and cell size.
 
Date 2012-12-20T12:48:53Z
2012-12-20T12:48:53Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням / З. М. Романова, В. Л. Прибильський, М. В. Бондар, М. С. Романов, Д. Д. Карпутіна // Харчова промисловість. - К. : НУХТ, 2012. - № 13. - С. 94-99.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4724
 
Language other