Дослідження ефективності впливу магнітного поля на процеси зброджування
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження ефективності впливу магнітного поля на процеси зброджування
Исследование эффективности воздействия магнитного поля на процессы сбраживания The efficacy of the magnetic field on the processes of fermentation |
|
Creator |
Строй, О. І.
Строй, О. И. Stroy, O. Романова, З. М. Романова, З. Н. Romanova, Z. Бондар, М. В. Бондарь, Н. В. Bondar, M. |
|
Subject |
магнітне поле
магнитное поле magnetic field зброджування дріжджі технологія сбраживания дрожжи технология fermentation yeast technology |
|
Description |
За останні роки відбулися значні зміни в процесах виробництва пива. Великого поширення набули різні способи, що інтенсифікують процеси бродіння і дозрівання пива, наприклад модифікація традиційних технологій( аерація сусла, аерація дріжджів, іммобілізація дріжджів, рециркуляція сусла), використання хімічних чинників активації дріжджів ( ферментів, вітамінів, мікроелементів) застосування фізичних методів активації дріжджів (дія ультразвуком, лазерне опромінювання, високочастотна обробка, фотоактивація тощо).
За последние годы произошли значительные изменения в процессах производства пива. Большое распространение получили различные способы, интенсифицируют процессы брожения и созревания пива, например модификация традиционных технологий (аэрация сусла, аэрация дрожжей, иммобилизация дрожжей, рециркуляция сусла), использование химических факторов активации дрожжей (ферментов, витаминов, микроэлементов) применение физических методов активации дрожжей (действие ультразвуком, лазерное облучение, высокочастотная обработка, фотоактивация и т.д.). In recent years there have been significant changes in the process of beer production. Widespread use different methods to intensify the processes of fermentation and maturation of beer, such as modification of traditional technologies (wort aeration, aeration yeast immobilization of yeast wort recirculation), the use of chemical factors activate yeast (enzymes, vitamins, minerals) use physical methods of activation of yeast (effect of ultrasound, laser irradiation, high-finish, photo activation, etc.). |
|
Date |
2012-12-21T12:32:10Z
2012-12-21T12:32:10Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Строй, О. І. Дослідження ефективності впливу магнітного поля на процеси зброджування / О. І. Строй, З. М. Романова, М. В. Бондар // Технологии и инновации. - 2011. - № 3-4. - С. 56.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4799 |
|
Language |
other
|
|