Використання рекомбінантних мікроорганізмів для створення сучасних пробіотичних препаратів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання рекомбінантних мікроорганізмів для створення сучасних пробіотичних препаратів
Использование рекомбинантных микроорганизмов для создания современных пробиотических препаратов Use of recombinant microorganisms for creation of modern probiotic preparations |
|
Creator |
Скроцька, О. І.
Старовойтова, С. О. Пенчук, Ю. М. Гавриш, Я. В. Скроцкая, О. И. Старовойтова, С. А. Пенчук, Ю. Н. Гаврыш, Я. В. Skrotska, O. Starovoitova, S. Penchuk, Yu. Gavrish, Ya. |
|
Subject |
Рекомбінантні пробіотики, генетично модифіковані мікроорганізми, бактеріотерапевтичні препарати.
Рекомбинантные пробиотики, генетически модифицированные микроорганизмы, бактериотерапевтические препараты. Recombinant probiotics, genetically modified microorganisms, bacteriotherapeutic preparations. |
|
Description |
Розглянуті сучасні тенденції конструювання рекомбінантних мікроорганізмів з метою їх використання для створення нових ефективних бактеріотерапевтичних препаратів з широким спектром біологічних і терапевтичних властивостей. Наведено характеристику основних генетично модифікованих штамів мікроорганізмів, які використовуються у виробництві пробіотиків. Описані перспективні для створення сучасних пробіотиків основні роди бактерій, а саме: Bacillus, Lactococcus, Escherichia і Lactobaci. Рассмотрены современные тенденции создания рекомбинантных микроорганизмов с целью их использования как основы новых эффективных бактериотерапевтических препаратов с широким спектром биологических и терапевтических свойств. Приведена характеристика основных генетически модифицированных штаммов микроорганизмов, которые используются в производстве пробиотиков. Описаны перспективные для создания современных пробиотиков основные роды бактерий, а именно: Bacillus, Lactococcus, Escherichia и Lactobacillus. Modern trends of constructing of recombinant microorganisms for their further use for creation of new effective bacteriotherapeutic preparations with the wide spectrum of biological and therapeutic properties are discussed. The characteristic of main genetically modified strains of microorganisms, which are used in the production of probiotics, is described. The main bacterial genus perspective for creation of modern probiotics, namely: Bacillus, Lactococcus, Escherichia and Lactobacillus are described.
|
|
Publisher |
Наукові праці НУХТ
|
|
Date |
2012-12-24T07:37:01Z
2012-12-24T07:37:01Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4821
|
|
Language |
uk_UK
|
|
Relation |
№ 42;С. 41–46
|
|