Запис Детальніше

Сучасний стан та перспективи біотехнологічних методів виробництва амінокислот

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Сучасний стан та перспективи біотехнологічних методів виробництва амінокислот
Современное состояние и перспективы биотехнологических методов производства аминокислот
Current status and future production biotechnological methods of amino acids
 
Creator Васильківська, М. К.
Пенчук, Ю. М.
Васильковская, М. К.
Пенчук, Ю. Н.
Vasylkivska, М.
Penchuk, Yu.
 
Subject амінокислоти
аминокислоты
amino acids
мікроорганізми
біосинтез
розділення рацематів
микроорганизмы
биосинтез
разделение рацематов
microorganisms
biosynthesis
separation of racemates
 
Description Розглянуто сучасні біотехнологічні методи виробництва амінокислот, такі як розділення рацематів, метаболітична і генетична інженерія та ферментативний синтез. В роботі розглянуто основні продуценти амінокислот, а також шляхи підвищення їх біосинтетичної здатності. Рассмотрены современные биотехнологические методы производства аминокислот, такие как разделение рацематов, ферментативный синтез, метаболическая и генетическая инженерия. В работе рассмотрены основные продуценты аминокислот, а также пути повышения их биосинтетических способности. The modern biotechnological methods for production of amino acids, such as the separation of racemates, enzymatic synthesis, metabolic and genetic engineering. This paper describes the main producers of amino acids, as well as ways to increase their biosynthetic abilities. In recent years, for new and effective strains producing amino acids began to apply the newest techniques of biotechnology. Methods of genetic engineering allow to increase the number of genes of the biosynthesis by cloning them in plasmid. This leads to an increase in the number of enzymes responsible for synthesis of amino acids, therefore, increases the yield of the desired product.
 
Date 2012-12-24T07:53:01Z
2012-12-24T07:53:01Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Васильківська, М. К. Сучасний стан та перспективи біотехнологічних методів виробництва амінокислот / М. К. Васильківська, Ю. М. Пєнчук // Ukrainian food journal. — 2012. — № 2. — С. 51-54.
2304-974X
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4837
 
Language uk_UK