Запис Детальніше

Купажована рослинна олія на основі соняшникової олії

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Купажована рослинна олія на основі соняшникової олії
Купажированное растительное масло на основе подсолнечного масла.
Mixed oil from sunflower oil
 
Creator Радзієвська, І. Г.
Радзиевская, И. Г.
Radzievska, I.
Кот, Т. О.
Кот, Т. А.
Kot, T.
 
Subject Купажування, жирнокислотний склад, олія грецького горіха.
Купажирование, жирнокислотный состав, масло грецкого ореха.
Blending, fatty acid composition, oil walnut.
 
Description Згідно корисної моделі до соняшникової олії додатково додається олія грецького горіха при наступному співвідношенні компонентів:
Соняшникова олія 60–70 %
Олія грецького горіха 30–40 %.
Такий склад купажованої олії характеризується оптимізованим співвідношенням насичених, мононенасичених та поліненасичених жирних кислот, зменшеним вмістом холестеролу, підвищеною стійкістю до окиснювального псування. Корисна модель містить поліненасичені жирниі кислоти родини ω-6 до ω-3 в рекомендованих співвідношеннях від 10:1 до 3:1, що відповідає формулі збалансованого харчування. Таку купажовану олію доцільно застосовувати при лікуванні і профілактиці атеросклерозу, для підвищення ефективності дієтотерапії і корекції порушень ліпідного обміну у хворих на цукровий діабет II типу, хвороб серцево-судинної системи. Тому цей вид жирового продукту є пріоритетним щодо його фізіологічної та харчової цінності.
Согласно полезной модели к подсолнечному маслу дополнительно добавляется масло грецкого ореха при следующем соотношении компонентов:
Подсолнечное масло 60-70%
Масло грецкого ореха 30-40%.
Такой состав купажированного масла характеризуется оптимизированным соотношением насыщенных, мононенасыщенных и полиненасыщенных жирных кислот, уменьшенным содержанием холестерола, повышенной устойчивостью к окислительной порче. Полезная модель содержит полиненасыщенные жирные кислоты семейств ω-6 к ω-3 в рекомендованном соотношении от 10:1 до 3:1, что соответствует формуле сбалансированного питания. Такое купажированных масло целесообразно применять при лечении и профилактике атеросклероза, для повышения эффективности диетотерапии и коррекции нарушений липидного обмена у больных сахарным диабетом II типа, болезней сердечно-сосудистой системы. Поэтому этот вид жирового продукта является приоритетным по его физиологической и пищевой ценности.
According to the utility model of sunflower oil is added walnut oil in the following proportions of components:
Sunflower oil is 60-70%
Oil Walnut 30-40%.
This composition kupazhovanoyi oil characterized optimized ratio of saturated, monounsaturated and polyunsaturated fatty acids, reduced content of cholesterol, increased resistance to oxidative damage. Useful model contains polyunsaturated acids zhyrnyi family ω-6 to ω-3 in the recommended ratio from 10:1 to 3:1, which corresponds to the formula balanced diet. This kupazhovanu oil are useful in the treatment and prevention of atherosclerosis, to improve diet and correction of lipid metabolism in patients with type II diabetes, diseases of the cardiovascular system. Therefore, this type of fat product is a priority for its physiological and nutritional value.
 
Date 2012-12-24T08:27:13Z
2012-12-24T08:27:13Z
2012
 
Type Other
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4858
 
Language other
 
Relation Патент № 73844;Бюл. №19