Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру
Исследование влияния растительных масел на устойчивость свинного жира The influence of vegetable oils on the stability of pork fat |
|
Creator |
Пешук, Л. В.
Пешук, Л. В. Peshuk, L. Радзієвська, І. Г. Радзиевская, И. Г. Radzievska, I. |
|
Subject |
купажування жирів
купажирования жиров blending fats жирнокислотний склад окиснення нерафіновані рослинні олії жирнокислотный состав окисление нерафинированные растительные масла fatty acid composition oxidation unrefined vegetable oils |
|
Description |
Купажовані жири, виготовлені на основі рослинних олій та тваринних жирів, володіють більш низькою, ніж тваринні жири, калорійністю, містять значно меншу кількість насичених жирних кислот та холестерину. Таким чином, у результаті досліджень з'ясовано суттєве уповільнення процесів пероксидації у дослідних зразках з кукурудзяною, гірчичною та соєвою оліями порівняно з контрольним. При введенні до свинячого жиру рослинних олій досягаються дві мети: підвищується стійкість жиру до окиснювального псування та покращується біологічна ефективність жиру за рахунок кращої збалансованості жирнокислотного складу. Купажированные жиры, изготовленные на основе растительных масел и животных жиров, обладают более низкой, чем животные жиры, калорийности, содержат значительно меньшее количество насыщенных жирных кислот и холестерина. В результате исследований выяснено существенное замедление процессов пероксидации в опытных образцах с кукурузным, горчичным и соевым маслами по сравнению с контрольным. При введении в свинной жир растительных масел достигаются две цели: повышается устойчивость жира к окислительной порче и улучшается биологическая эффективность жира за счет лучшей сбалансированности жирнокислотного состава. Mixture of fats made from vegetable oils and animal fats, have much lower than animal fats, calories, contain much less saturated fatty acids and cholesterol. Thus, as a result of studies found significant slowdown peroxidation processes in the experimental samples of corn, mustard and soy oils compared with the control. When writing to the pork fat vegetable oils achieved two goals: increased resistance to oxidative damage fat and improves biological efficiency of fat through better balance of fatty acid composition.
|
|
Date |
2012-12-24T08:37:58Z
2012-12-24T08:37:58Z 2009 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Пешук, Л. В. Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру / Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Харчова наука і технологія. – 2009. – № 1(54). – С. 28–30.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4863 |
|
Language |
other
|
|