Запис Детальніше

Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру
Исследование влияния растительных масел на устойчивость свинного жира
The influence of vegetable oils on the stability of pork fat
 
Creator Пешук, Л. В.
Пешук, Л. В.
Peshuk, L.
Радзієвська, І. Г.
Радзиевская, И. Г.
Radzievska, I.
 
Subject купажування жирів
купажирования жиров
blending fats
жирнокислотний склад
окиснення
нерафіновані рослинні олії
жирнокислотный состав
окисление
нерафинированные растительные масла
fatty acid composition
oxidation
unrefined vegetable oils
 
Description Купажовані жири, виготовлені на основі рослинних олій та тваринних жирів, володіють більш низькою, ніж тваринні жири, калорійністю, містять значно меншу кількість насичених жирних кислот та холестерину. Таким чином, у результаті досліджень з'ясовано суттєве уповільнення процесів пероксидації у дослідних зразках з кукурудзяною, гірчичною та соєвою оліями порівняно з контрольним. При введенні до свинячого жиру рослинних олій досягаються дві мети: підвищується стійкість жиру до окиснювального псування та покращується біологічна ефективність жиру за рахунок кращої збалансованості жирнокислотного складу. Купажированные жиры, изготовленные на основе растительных масел и животных жиров, обладают более низкой, чем животные жиры, калорийности, содержат значительно меньшее количество насыщенных жирных кислот и холестерина. В результате исследований выяснено существенное замедление процессов пероксидации в опытных образцах с кукурузным, горчичным и соевым маслами по сравнению с контрольным. При введении в свинной жир растительных масел достигаются две цели: повышается устойчивость жира к окислительной порче и улучшается биологическая эффективность жира за счет лучшей сбалансированности жирнокислотного состава. Mixture of fats made from vegetable oils and animal fats, have much lower than animal fats, calories, contain much less saturated fatty acids and cholesterol. Thus, as a result of studies found significant slowdown peroxidation processes in the experimental samples of corn, mustard and soy oils compared with the control. When writing to the pork fat vegetable oils achieved two goals: increased resistance to oxidative damage fat and improves biological efficiency of fat through better balance of fatty acid composition.
 
Date 2012-12-24T08:37:58Z
2012-12-24T08:37:58Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Пешук, Л. В. Дослідження впливу рослинних олій на стійкість свинячого жиру / Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Харчова наука і технологія. – 2009. – № 1(54). – С. 28–30.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4863
 
Language other