Запис Детальніше

Хімічний склад гірчичної олії

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Хімічний склад гірчичної олії
Химический состав горчичного масла
The chemical composition of mustard oil
 
Creator Радзієвська, І. Г.
Радзиевская, И. Г.
Radzievska, I.
Мельник, О. П.
Мельник, О. П.
Melnyk, O. P.
 
Subject Гірчична олія, показники якості та складу, хроматографія.
Горчичное масло, показатели качества и состава, хроматография.
Mustard oil, quality and composition, chromatography.
 
Description Сукупність активних компонентів, що містяться в гірчичній олії обумовлює її високу біологічну цінність та використання у якості дієтичного продукту харчування. Особливістю жирнокислотного складу гірчичної олії є високий вміст оливкової кислоти у комплексі із поліненасиченими жирними кислотами. Підтверджено, що олія з насіння гірчиці сарептської містить ефірну гірчичну олію. Серед компонентів гірчичної олії встановлено присутність монотерпенів α-пінену та 1,8-цинеолу, які складають легколеткі фракції ефірних олій. Завдяки вмісту ефірної олії термін зберігання товарної гірчичної олії становить 10 місяців, що перевищує терміни зберігання інших нерафінованих рослинних олій. Це також обумовлює антисептичні та бактерицидні властивості гірчичної олії та продуктів з її використанням.

Совокупность активных компонентов, содержащихся в горчичной масла обусловливает ее высокую биологическую ценность и использования в качестве диетического продукта питания. Особенностью жирнокислотного состава горчичного масла является высокое содержание оливкового кислоты в комплексе с полиненасыщенными жирными кислотами. Подтверждено, что масло из семян горчицы сарептской содержит эфирное горчичное масло. Среди компонентов горчичного масла установлено присутствие Монотерпены α-пинена и 1,8-цинеола, которые составляют легколетучие фракции эфирных масел. Благодаря содержанию эфирного масла хранения товарной горчичного масла составляет 10 месяцев, что превышает сроки хранения других неочищенных растительных масел. Это также обусловливает антисептические и бактерицидные свойства горчичного масла и продуктов с ее использованием.


Combination of active ingredients contained in mustard oil makes it high biological value and use as a dietary food. Feature fatty acid composition of mustard oil is high in olive acid in combination with polyunsaturated fatty acids. Confirmed that oil from mustard seeds sareptskoy contains essential mustard oil. Among the components of mustard oil established the presence of monoterpenes α-pinene and 1,8-cineole, which are volatile fractions of essential oils. Due to the content of essential oil shelf commodity mustard oil is 10 months shelf life than other crude vegetable oils. This also causes the antiseptic and antibacterial properties of mustard oil and products using it.
 
Publisher Харчова і переробна промисловість
 
Date 2012-12-24T10:51:20Z
2012-12-24T10:51:20Z
2010
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4894
 
Language other
 
Relation №3 (367);С. 18-19.