Дослідження впливу рослинних олій на стабільність свинячого жиру
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження впливу рослинних олій на стабільність свинячого жиру
Исследование влияния растительных масел на стабильность свиного жира Research of influence of oils is on stability of pork fat |
|
Creator |
Пешук, Л. В.
Пешук, Л. В. Peshuk, L. Радзієвська, І. Г. Радзиевская, И. Г. Radzievska, I. |
|
Subject |
жирнокислотний склад
жирнокислотный состав fatty acid composition купажування жирів окислення природні антиоксиданти купажирование жиров окисление естественные антиоксиданты blending fat oxidation natural antioxidants |
|
Description |
За висновками дієтологів, жирнокислотний склад окремих жирів не відповідає оптимальному співвідношенню насичених, ненасичених та поліненасичених жирних кислот. Можливим варіантом розв’язання проблеми покращення фізіологічних властивостей тваринних жирів є купажування їх з рослинними оліями. Тому об’єктами дослідження було обрано купажі свинячого топленого жиру з кукурудзяною та оливковою пресовими оліями. Встановлено, що з введенням до свинячого жиру кукурудзяної нерафінованої олії досягається 2 мети: оптимізація жирнокислотного складу жиру та підвищення його стійкості до окислювального псування. По выводам диетологов, жирнокислотный состав отдельных жиров не отвечает оптимальному соотношению насыщенных, ненасыщенных и полиненасыщенных жирных кислот. Возможным вариантом решения проблемы улучшения физиологичных свойств животных жиров является купажирование их с растительными маслами. Поэтому объектами исследования были избраны купажи свиного топленого жира с кукурузной и оливковой прессовыми маслами. Установлено, что с введением к свиному жиру кукурузного нерафинированного масла достигается 2 цели: оптимизация жирнокислотного состава жира и повышения его стойкости к окислительной порче. Conclusions for nutritionists, the fatty acid composition of individual fat does not meet the optimal ratio of saturated, unsaturated and polyunsaturated fatty acids. Possible solutions to improve physiological properties of animal fats is blending them with vegetable oils. Therefore, the objects of study were selected blends melted pork fat with corn and olive-pressed oil. Found that the introduction of porcine fat corn crude oil achieved two goals: to optimize the fatty acid composition of fat and increase its resistance to oxidative damage.
|
|
Date |
2012-12-24T13:07:52Z
2012-12-24T13:07:52Z 2007 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Пешук, Л. В. ослідження впливу рослинних олій на стабільність свинячого жиру / Л. В. Пешук, І. Г. Радзієвська // Науковий вісник ЛНУВМтаБТ імені С. З. Гжицького. - Том 9 №2(33) Ч. 2. - 2007. - С. 180-183.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4923 |
|
Language |
other
|
|