Запис Детальніше

Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу фізичних факторів на вміст токоферолів у рослинних оліях
Исследование влияния физических факторов на содержимое токоферолов в растительных маслах
Research of influence of physical factors on content of tocopherolss in oils
 
Creator Кіщенко, В. А.
Кищенко, В. А.
Kischenko, V.
Левчук, І. В.
Левчук, И. В.
Levchuk, I.
Радзієвська, І. Г.
Радзиевская, И. Г.
Radzievska, I.
Пелехова, Л. С.
Пелехова, Л. С.
Pelekhova, L.
 
Subject Рослинні олії, антиоксиданти, високоефективна рідинна хроматографія (ВЕРХ), токофероли.
Растительные масла, антиоксиданты, высокоэффективная жидкостная хроматография(ВЭЖХ), токоферолы.
Vegetable oils, antioxidants, high-efficiency liquid chromatography(HELC), tocopherols.
 
Description Якість рослинних олій визначається характером і інтенсивністю окиснювальних процесів, що відбуваються під дією зовнішніх факторів. Одним зі наслідків автоокиснення олій є втрата їх вітамінної активності у результаті руйнування вітамінів продуктами окиснення. При цьому руйнування токоферолу, який виступає біоантиоксидантом, знижує стійкість харчових олій під час зберігання. Качество растительных масел определяется характером и интенсивностью окиснювальних процессов, которые происходят под действием внешних факторов. Одним из последствий автоокисающего масел есть потеря их витаминной активности в результате разрушения витаминов продуктами окисающего. При этом разрушение токоферолу, который выступает в качестве биоантиоксиданта, снижает стойкость пищевых масел во время хранения. Quality of vegetable oils is determined by character and intensity of окиснювальних processes that take place under the action of external factors. One of consequences of автоокиснення of oils there is a loss of them vitamin activity as a result of destruction of vitamins by foods of oxidation. Thus destruction of токоферолу, that comes forward as a bioantioxidant, reduces firmness of food oils during storage.
 
Publisher Журнал Хроматографічного товариства
 
Date 2012-12-24T13:13:58Z
2012-12-24T13:13:58Z
2011
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4930
 
Language other
 
Relation Т 11. № 3,4.;С. 42-48