Запис Детальніше

Масляна паста з комплексом біологічно активних рослинних мікронутрієнтів антидіабетичного призначення

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Масляна паста з комплексом біологічно активних рослинних мікронутрієнтів антидіабетичного призначення
Масляная паста с комплексом биологически активных растительных микронутриентов антидиабетического назначения
The butter paste with complex of biologically active plant micronutrients of antidiabetic purpose
 
Creator Іванов, С. В.
Рашевська, Т. О.
Иванов, С. В.
Рашевская, Т. А.
Ivanov, S.
Rashevska, T.
 
Subject Масляна паста
Масляная паста
Butter paste
мікронутрієнти
насіння льону
омега-3
семена льна
micronutrients
omega-3
микронутриенты
linseed
 
Description На основі аналізу даних літературних джерел підібрано комплекс біологічно активних рослинних мікронутрієнтів антидіабетичного призначення, які використан і для розроблення масляної пасти. Досліджено вплив дисперсності добавки із насіння льону на структуру і консистенцію масляної пасти. Встановлено доцільність використання високодисперсного порошка із насіння льону для виготовлення масляної пасти. Найбільш високу оцінку отримав зразок масляної пасти, виготовлений з дрібнодисперсної добавки з насіння льону з розміром частинок 2—25 мкм. Досліджена мікроструктура суспензії даної добавки, яка складається з безперервної водно ї фази, та розподілених в ній білкових глобул та ліпідних сферосомів. У процесі термостатування із них утворюються агрегати та фрагменти комірчастої структури.
Встановлено, що при внесенні високодисперсної добавки із насіння льону підвищу ється термостійкість та твердість масляної пасти, а також здатність її структури утримувати рідку фазу жиру в 1,5 рази.
На основе анализа данных литературных источников подобран комплекс биологически активных растительных микронутриентов антидиабетического назначения, которые были использованы для разработки масляной пасты. Исследовано влияние дисперсности добавки из семян льна на структуру и консистенцию масляной пасты. Установлена целесообразность использования высокодисперсного порошка из семян льна для изготовления масляной пасты. Наиболее высокую оценку получил образец масляной пасты, изготовленный на основе мелкодисперсной добавки из семян льна с размером частиц 2-25 мкм. Исследована микроструктура суспензии данной добавки, состоящей из непрерывной водной фазы, распределенных в ней белковых глобул и липидных сферосом. В процессе термостатирования из них образуются агрегаты и фрагменты ячеистой структуры.
Установлено, что при внесении высокодисперсной добавки из семян льна повышается термостойкость и твердость масляной пасты, а также способность ее структуры удерживать жидкую фазу жира в 1,5 раза.
The article analyzes the literary sources and defines complex of biologically active plants of micronutrients with antidiabetic purpose used for the creation of butter paste. It also investigates the influence of linseed dispersion supplements on butter paste consistency and detects expediency in using the high dispersive powder of linseed for making butter paste. The highest rating goes to the sample of butter paste, made of fine flax seed supplements with particle size 2—25 microns. The paper researches microstructure of the suspension of this additive. The suspension consists of a continuous aqueous phase and protein globules which are allocated in this phase and lipids sferosoms. In the process of thermal influence, they form aggregates and fragments of cellular structure.
It is found that the addition of highly dispersed supplements from linseed increased thermal stability and hardness of a butter paste as well as the ability to retain its
structure in the phase of fat 1.5 times.
 
Publisher Наукові праці НУХТ
 
Date 2012-12-25T07:55:40Z
2012-12-25T07:55:40Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Іванов С. В. Масляна паста з комплексом біологічно активних рослинних мікронутрієнтів антидіабетичного призначення / Іванов С. В., Рашевська Т. О. // Наукові праці НУХТ №43,опубл.2012р. Ст.85-94
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4956
 
Language uk_UK