Очищення соку столового буряка сорбентами
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Очищення соку столового буряка сорбентами
Очистка сока столовой свеклы сорбентами Beet juice purification sorbents |
|
Creator |
Мельник, Л. Н.
Мельник, Л. М. Melnik, L. Шейко, Т. В. Шейко, Т. В. Sheiko, T. Мельник, З. П. Мельник, З. П. Melnik, Z. |
|
Subject |
сік столового буряка
шунгіт палигорськіт глауконіт пектинові речовини концентрат сок столовой свеклы шунгит палигорскит глауконит пектиновые вещества концентрат Juice of table beet shungite palygorskite glauconite pectin substances concentrate |
|
Description |
Досліджено процес адсорбційного очищення від пектинових речовин соку столового буряка за допомогою шунгіта, палигоскіт, глауконіта. Встановлені раціональні технологічні параметри адсорбції пектинів для одержання сокового концентрату. Иследовано процеса адсорбционното очистване на сока от цвекло с помоща на шунгит, палъгорскит, глауконит. Са намерени оптимальните технологичните параметри на адсорбция на пектин вещества для получаване на концентрат от сока. Исследован процесс адсорбционной очистки от пектиновых веществ сока столовой свеклы с помощью шунгита, палыгоскита, глауконита. Установлены рациональные технологические параметры адсорбции пектина для получения концентрата сока. For the production of vegetable juices concentrate, it is reasonable to extract part of pectic substances in order to prevent gelation process. Extraction of pectic substances from vegetable juices can be performed with the help of carbon and natural sorbents. Their adsorption selectivity facilitated the formation of combined sorbents, which showed high level of efficiency during the research.
|
|
Date |
2012-12-25T10:23:54Z
2012-12-25T10:23:54Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Мельник, Л. Н. Очищення соку столового буряка сорбентами / Л. Н. Мельник, Т. В. Шейко, З. П. Мельник // Київ : НУХТ, 2012.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4972 |
|
Language |
other
|
|