Дослідження мікробіологічних показників закваски та хліба із пророщеного зерна пшениці
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження мікробіологічних показників закваски та хліба із пророщеного зерна пшениці
Исследования микробиологических показателей закваски и хлеба из пророщенного зерна пшеницы The researching of microbiological parameters of sourdough and bread from germinated wheat grains |
|
Creator |
Рушай, О. С.
Грегірчак, Н. М. Рушай, Е. С. Грегирчак, Н. Н. Rushai, O. Gregirchak, N. |
|
Subject |
хліб із пророщеного зерна пшениці
хлеб из пророщенного зерна пшеницы bread from sprouted wheat закваска зернова маса молочнокислі бактерії контамінанти закваска зерновая масса молочнокислые бактерии контаминанты sourdough grain weight lactic acid bacteri contaminants |
|
Description |
Для отримання хліба із пророщеного зерна пшениці використовується закваска, кислотність якої підтримується за рахунок життєдіяльності молочнокислих бактерій. Окрім цих бактерій у заквасці містяться контамінати, кількість яких необхідно регулювати для отримання якісної продукції. Встановлено кількісний та якісний склад мікрофлори закваски із пророщеного зерна пшениці. Визначено мікробіологічні показники хліба із пророщеного зерна пшениці / Для получения хлеба с пророщенного зерна пшеницы используется закваска, кислотность которой поддерживается за счет жизнедеятельности молочнокислых бактерий. Кроме этих бактерий в закваске содержатся контаминаты, количество которых необходимо регулировать для получения качественной продукции. Установлено количественный и качественный состав микрофлоры закваски из пророщенного зерна пшеницы. Определены микробиологические показатели хлеба из пророщенного зерна пшеницы / Sourdough is used for the bread made from sprouted wheat, the acidity of which is supported by the life of lactic acid bacteria. In addition to these bacteria there are contaminants in sourdough, the number of which have to be regulated for quality products. The quantitative and qualitative composition of microflora fermentation of sprouted wheat was established. The microbiological indicators of bread with sprouted wheat were defined.
|
|
Date |
2012-12-26T08:25:45Z
2012-12-26T08:25:45Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Рушай, О. С. Дослідження мікробіологічних показників закваски та хліба із пророщеного зерна пшениці / О. С. Рушай, Н. М. Грегірчак // Ukrainian food journal. – 2012. – № 2. - С. 39-42.
2304-974X http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5048 |
|
Language |
uk_UK
|
|