Для виробництва нових напоїв бродіння науковцями досліджено консорціум Medusomyces gisevii. Одержано новий патент України
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Для виробництва нових напоїв бродіння науковцями досліджено консорціум Medusomyces gisevii. Одержано новий патент України
Для производства новых напитков брожения учеными исследовано консорциум Medusomyces gisevii. Получен новый патент Украины For producing new drinks of fermentation scientists investigated consortium Medusomyces gisevii. Obtained a new patent of Ukraine |
|
Creator |
Прибильський, В. Л.
Прибыльский, В. Л. Pribylskiy, V. Вітряк, О. П. Витряк, О. П. Vitryak, O. Григоров, Ю. Григоров, Ю. Grigorov, Y. Коваленко, Н. Коваленко, Н. Kovalenko, N. |
|
Subject |
чайний гриб
чайный гриб kombucha консорціум мікроорганізмів штам консорциум микроорганизмов штамм consortium of microorganisms strain |
|
Description |
Дуже поширений у світі так званий чайний гриб, відомий більше двох тисячоріч як народний лікувальний засіб, і особливо для людей похилого віку. У процесі життєдіяльності культури чайного гриба утворюються також ферменти, вітаміни, органічні кислоти (молочна, глюконова, койєва), амінокислоти та інші біологічно активні речовини. Істотна властивість напою з чайного гриба — здатність виводити з організму людини шкідливу сечову кислоту, яка утворюється в процесі обміну речовин. Виділено та ідентифіковано консорціум мікроорганізмів Medusomyces gisevii V. Досліджено культурально-морфологічні та фізіолого-біохімічні властивості штамів Zugosaccharomyces fermentati V та Acetobacter xylinum V. Складено паспорт консорціуму Medusomyces gisevii V.
Очень распространен в мире так называемый чайный гриб, известный более двух тысячелетий как народный лечебное средство, и особенно для пожилых людей. В процессе жизнедеятельности культуры чайного гриба образуются также ферменты, витамины, органические кислоты (молочная, глюконовая, койева), аминокислоты и другие биологически активные вещества. Существенное свойство напитка из чайного гриба - способность выводить из организма человека вредное мочевую кислоту, которая образуется в процессе обмена веществ. Выделено и идентифицировано консорциум микроорганизмов Medusomyces gisevii V. Исследованы культурально-морфологические и физиолого-биохимические свойства штаммов Zugosaccharomyces fermentati V и Acetobacter xylinum V. Составлен паспорт консорциума Medusomyces gisevii V. Very common in the world of so-called Kombucha, known for more than two millennia as a folk remedy, especially for the elderly. During the life of the tea fungus produced as enzymes, vitamins, organic acids (lactic, gluconic, koyyeva), amino acids and other biologically active substances. The essential feature of the drink Kombucha - the ability to rid the body of harmful human uric acid, which is formed during metabolism. Isolated and identified microbial consortium Medusomyces gisevii V. Investigated cultural-morphological, physiological and biochemical properties of strains Zugosaccharomyces fermentati V and Acetobacter xylinum V. Done passport consortium Medusomyces gisevii V. |
|
Publisher |
Харчова і переробна промисловість
|
|
Date |
2012-12-26T12:45:00Z
2012-12-26T12:45:00Z 2000 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Прибильський, В. Л. Для виробництва нових напоїв бродіння науковцями досліджено консорціум Medusomyces gisevii. Одержано новий патент України / В. Л. Прибильський, О. П. Вітряк, Ю. Григоров, Н. Коваленко // Харчова і переробна промисловість. - К., 2000. - №4 - С. 15.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5075 |
|
Language |
other
|
|