Запис Детальніше

Виробництво екстракту крохмальної патоки

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Виробництво екстракту крохмальної патоки
Productionextractstarchsyrup
Производство экстракта крахмальной патоки
 
Creator Жолнер, І.
Zholner, I.
Жолнер, И.
Сосницький, В.
Sosnitskiy, V.
Сосницкий, В.
Купреєнкова, Л.
Kupreyenkova, L.
Купреенкова, Л.
Верхградська, М.
Verhhradska, M.
Верхградская, М.
Домарецкий, В. А.
Domareckij, V.
Домарецький, В. О.
Прибильський, В. Л.
Pribylskiy, V.
Прибыльский, В. Л.
 
Subject екстракт
крохмальна патока
ферментний препарат
extract
starch syrup
enzyme
экстракт
крахмальная патока
ферментный препарат
 
Description За існуючою в Україні технологією крохмальну патоку одержують кислотним гідролізом крохмалю, одержаного з кукурудзи. Однак кислотний гідроліз має істотні недоліки: гідролізати низької якості у зв'язку з наявністю в них продуктів реверсії та термічного розкладу вуглеводів, білкових, а також мінеральних-домішок, які утворюються при нейтралізації кислоти після гідролізу.Значно ефективнішим з точки зору якості кінцевого продукту є спосіб ферментативного гідролізу. Досвід промислового використання ферментних препаратів, зокрема, у спиртовій промисловості дає підстави пропонувати організувати випуск нового виду крохмальної патоки — крохмальну патоку-екстракт, яка містить глюкозу. ЇЇ виробництво можна налагодити на спиртових заводах, які переробляють зернову сировину. Переорієнтація не потребує реконструкції цих підприємств, а лише дообладнання. Спиртова схема повністю зберігається.UndertheexistingtechnologyinUkrainestarchsyrupobtainedacidhydrolysisofstarchderivedfromcorn. However, acidhydrolysishassignificantdrawbacks: thehydrolysatesoflowqualityduetothepresenceofreversionproductsandthermaldecompositionofcarbohydrates, protein, andmineralimpuritieswhichareformedbyneutralizingacidafterhydrolysis. Muchmoreeffectiveintermsofqualityofthefinalproductis a waytoenzymatichydrolysis. ExperienceIndustrialenzymes, particularlyinbeverageindustrysuggestsofferingtorelease a newtypeofstarchsyrup - starchymolasses extract-containing glucose. Itsproductioncanestablish a distillery, whichprocessrawgrain. Reorientationrequiresreconstructionofthesecompanies, butonlyretrofit. Alcoholschemecompletelypreserved. По существующей в Украинетехнологиикрахмальную патоку получаюткислотнымгидролизомкрахмала, полученногоизкукурузы. Однакокислотныйгидролизимеетсущественныенедостатки: гидролизатынизкогокачества в связи с наличием в них продуктовреверсии и термическогоразложенияуглеводов, белковых, а такжеминеральных-примесей, которыеобразуются при нейтрализациикислотыпослегидролиза. Гораздоэффективнее с точки зрениякачества конечного продуктаспособ ферментативного гидролиза. Опытпромышленногоиспользованияферментныхпрепаратов, в частности, в спиртовойпромышленностидаетоснованияпредлагатьорганизоватьвыпуск нового видакрахмальной патоки - крахмальнуюпатоку-экстракт, содержащей глюкозу. Еепроизводствоможно наладить на спиртовых заводах, перерабатывающихзерновуюсырье. Переориентация не требуетреконструкцииэтихпредприятий, а лишьдооборудование. Спиртовая схема полностьюсохраняется.
 
Date 2012-12-27T09:05:56Z
2012-12-27T09:05:56Z
2000
 
Type Article
 
Identifier Жолнер, І. Виробництво екстракту крохмальної патоки / І. Жолнер, В. Сосницький, Л. Купреєнкова, М. Верхградська, В. А. Домарецкий, В. Л. Прибильський / Харчова і переробна промисловість. - 2000. - № 10. – С. 11.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5100
 
Language other