Виробництво екстракту крохмальної патоки
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Виробництво екстракту крохмальної патоки
Productionextractstarchsyrup Производство экстракта крахмальной патоки |
|
Creator |
Жолнер, І.
Zholner, I. Жолнер, И. Сосницький, В. Sosnitskiy, V. Сосницкий, В. Купреєнкова, Л. Kupreyenkova, L. Купреенкова, Л. Верхградська, М. Verhhradska, M. Верхградская, М. Домарецкий, В. А. Domareckij, V. Домарецький, В. О. Прибильський, В. Л. Pribylskiy, V. Прибыльский, В. Л. |
|
Subject |
екстракт
крохмальна патока ферментний препарат extract starch syrup enzyme экстракт крахмальная патока ферментный препарат |
|
Description |
За існуючою в Україні технологією крохмальну патоку одержують кислотним гідролізом крохмалю, одержаного з кукурудзи. Однак кислотний гідроліз має істотні недоліки: гідролізати низької якості у зв'язку з наявністю в них продуктів реверсії та термічного розкладу вуглеводів, білкових, а також мінеральних-домішок, які утворюються при нейтралізації кислоти після гідролізу.Значно ефективнішим з точки зору якості кінцевого продукту є спосіб ферментативного гідролізу. Досвід промислового використання ферментних препаратів, зокрема, у спиртовій промисловості дає підстави пропонувати організувати випуск нового виду крохмальної патоки — крохмальну патоку-екстракт, яка містить глюкозу. ЇЇ виробництво можна налагодити на спиртових заводах, які переробляють зернову сировину. Переорієнтація не потребує реконструкції цих підприємств, а лише дообладнання. Спиртова схема повністю зберігається.UndertheexistingtechnologyinUkrainestarchsyrupobtainedacidhydrolysisofstarchderivedfromcorn. However, acidhydrolysishassignificantdrawbacks: thehydrolysatesoflowqualityduetothepresenceofreversionproductsandthermaldecompositionofcarbohydrates, protein, andmineralimpuritieswhichareformedbyneutralizingacidafterhydrolysis. Muchmoreeffectiveintermsofqualityofthefinalproductis a waytoenzymatichydrolysis. ExperienceIndustrialenzymes, particularlyinbeverageindustrysuggestsofferingtorelease a newtypeofstarchsyrup - starchymolasses extract-containing glucose. Itsproductioncanestablish a distillery, whichprocessrawgrain. Reorientationrequiresreconstructionofthesecompanies, butonlyretrofit. Alcoholschemecompletelypreserved. По существующей в Украинетехнологиикрахмальную патоку получаюткислотнымгидролизомкрахмала, полученногоизкукурузы. Однакокислотныйгидролизимеетсущественныенедостатки: гидролизатынизкогокачества в связи с наличием в них продуктовреверсии и термическогоразложенияуглеводов, белковых, а такжеминеральных-примесей, которыеобразуются при нейтрализациикислотыпослегидролиза. Гораздоэффективнее с точки зрениякачества конечного продуктаспособ ферментативного гидролиза. Опытпромышленногоиспользованияферментныхпрепаратов, в частности, в спиртовойпромышленностидаетоснованияпредлагатьорганизоватьвыпуск нового видакрахмальной патоки - крахмальнуюпатоку-экстракт, содержащей глюкозу. Еепроизводствоможно наладить на спиртовых заводах, перерабатывающихзерновуюсырье. Переориентация не требуетреконструкцииэтихпредприятий, а лишьдооборудование. Спиртовая схема полностьюсохраняется.
|
|
Date |
2012-12-27T09:05:56Z
2012-12-27T09:05:56Z 2000 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Жолнер, І. Виробництво екстракту крохмальної патоки / І. Жолнер, В. Сосницький, Л. Купреєнкова, М. Верхградська, В. А. Домарецкий, В. Л. Прибильський / Харчова і переробна промисловість. - 2000. - № 10. – С. 11.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5100 |
|
Language |
other
|
|