Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків
Исследование ароматических свойств сортовых яблочных соков Research of aromatic properties of varietal apple juices |
|
Creator |
Горячова, О. О.
Горячова, О. А. Horiachova, O. Науменко, К. А. Науменко, К. А. Naumenko, K. |
|
Subject |
аромат
аромат aroma ароматичні речовини сенсорний аналіз балова оцінка хроматографія яблучний сік ароматические вещества сенсорный анализ бальная оценка хроматография яблочный сок aromatic substances sensory analysis ball score chromatography apple juice |
|
Description |
У статті представлені порівняльні дослідження ароматичних властивостей яблучних соків з сортів Антонівка звичайна, Кальвіль сніговий, Уелсі, Пепін шафранний, Мекінтош, Слава переможцям і Малинове оберландське, вирощених в Полтавській області. Для встановлення рівня якості дослідних зразків соків за ароматом застосовано сенсорні методи: диференційований метод із використанням балової оцінки та метод багатократних порівнянь. Кількість ароматичних речовин у сортових яблучних соках визначено методом газової хроматографії із застосуванням попереднього концентрування аромату. В статье представлены сравнительные исследования ароматических свойств яблочных соков из сортов Антоновка обыкновенная, Кальвиль снежный, Уэллси, Пепин шафран, Мекинтош, Слава победителям и Малиновка, выращенных в Полтавской области. Для установления уровня качества опытных образцов соков по аромату применены сенсорные методы анализа: дифференцированный метод с использованием бальной оценки и метод многократных сравнений. Количество ароматических веществ в сортовых яблочных соках определены методом газовой хроматографии с применением предварительного концентрирования аромата. The comparison research of aromatic properties of apple juice from the grapes Antonovka ordinary, Calvil, Wells, Pepin saffron, Mekintosh, Glory to the winners and robin, grown in the Poltava region is presented in the article. For determining the level of quality prototypes juice sensory analysis methods applied: differentiated method using ball estimates and method of multiple comparisons. Quantity of aromatic substances in the variety of apple juice were determined by gas chromatography using a pre-concentration of flavor. |
|
Date |
2012-12-28T08:25:23Z
2012-12-28T08:25:23Z 2010 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Горячова, О. О. Дослідження ароматичних властивостей сортових яблучних соків / О. О. Горячова, К. А. Науменко // Товари і ринки. - 2010. - № 1. - С. 133-138.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5149 |
|
Language |
uk_UK
|
|