Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів в напоях оздоровчої дії
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів в напоях оздоровчої дії
Определение содержания некоторых жизненно необходимых металлов в напитках оздоровительного действия Determination of some essential metals in beverages health action |
|
Creator |
Ганчук, В. Д.
Hanchuk, V. Ганчук, В. Д. Прибильський, В. Л. Pribylskiy, V. Прибыльский, В. Л. Костенко, Є. Є. Kostenko, E. Костенко, Е. Е. Вітряк, О. П. Vitryak, O. Витряк, О. П. |
|
Subject |
мінералізація
термічна обробка води фотометричний метод salinity heat treatment of water photometric method минерализация термическаяобработкаводы фотометрический метод |
|
Description |
Важливою характеристикою напоїв є їх мінералізація, яка визначаеться сумарним вмістом у напої мінеральних сполук (г/дм3).Проведено вивчення впливу кип'ятіння води на вміст калію, натрію, кальцію та феруму. Показано, що термічна обробка води призводить до значного зменшення феруму (майже вдвічі), та до незначного зменшення вмісту кальцію: у контрольних зразках - 50...55 мг/дм3, а після кип'ятіння - 40...45 мг/дм3. Отримані результати та відповідні висновки дають змогу внести певні корективи у технологію та рецептуру напоїв, які розробляє кафедра біотехнології продуктів бродіння, екстрактів та напоїв. Animportantcharacteristicdrinksistheirmineralization, whichisdefinedbythetotalcontentinbeveragesmineralcompounds (g/dm3). Investigationsofinfluenceboilingwateronpotassium, sodium, calciumandiron. Itisshownthatheattreatmentofwaterleadsto a significantreductionofiron (almosthalf), and a slightdecreaseincalcium: thecontrolsamples - 50 ... 55 mg/dm3, andafterboiling - 40 ... 45 mg/dm3. Theresultsobtainedandtheconclusionsallowtomakesomeadjustmentsintechnologyandrecipesdrinksthatdevelopsdepartmentofbiotechnologyfermentationproducts, extractsandbeverages. Важнойхарактеристикойнапитковявляетсяихминерализация, котораяопределяетсясуммарнымсодержанием в напиткеминеральныхсоединений (г/дм3). Проведено изучениевлияниякипяченияводы на содержаниекалия, натрия, кальция и железа. Показано, чтотермическаяобработкаводыприводит к значительномууменьшениюжелеза (почти вдвое), и к незначительномууменьшениюсодержаниякальция: в контрольныхобразцах - 50 ... 55 мг/дм3, а послекипячения - 40 ... 45 мг/дм3. Полученныерезультаты и соответствующиевыводыпозволяют внести определенныекоррективы в технологию и рецептуру напитков, которыеразрабатывает кафедра биотехнологиипродуктовброжения, экстрактов и напитков. |
|
Publisher |
Національний університет харчових технологій
|
|
Date |
2012-12-28T08:55:56Z
2012-12-28T08:55:56Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ганчук, В. Д. Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів у напоях оздоровчої дії / В. Д. Ганчук, В. Л. Прибильський, Є. Є. Костенко, О. П. Вітряк // Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість
сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів
оздоровчого та спеціального призначення : VII Міжнародна
науково-технічна конф., 23—25 жовтня 2001 р. – С. 11.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5152 |
|
Language |
other
|
|