Запис Детальніше

Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів в напоях оздоровчої дії

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів в напоях оздоровчої дії
Определение содержания некоторых жизненно необходимых металлов в напитках оздоровительного действия
Determination of some essential metals in beverages health action
 
Creator Ганчук, В. Д.
Hanchuk, V.
Ганчук, В. Д.
Прибильський, В. Л.
Pribylskiy, V.
Прибыльский, В. Л.
Костенко, Є. Є.
Kostenko, E.
Костенко, Е. Е.
Вітряк, О. П.
Vitryak, O.
Витряк, О. П.
 
Subject мінералізація
термічна обробка води
фотометричний метод
salinity
heat treatment of water
photometric method
минерализация
термическаяобработкаводы
фотометрический метод
 
Description Важливою характеристикою напоїв є їх мінералізація, яка визначаеться сумарним вмістом у напої мінеральних сполук (г/дм3).Проведено вивчення впливу кип'ятіння води на вміст калію, натрію, кальцію та феруму. Показано, що термічна обробка води призводить до значного зменшення феруму (майже вдвічі), та до незначного зменшення вмісту кальцію: у контрольних зразках - 50...55 мг/дм3, а після кип'ятіння - 40...45 мг/дм3.
Отримані результати та відповідні висновки дають змогу внести певні корективи у технологію та рецептуру напоїв, які розробляє кафедра біотехнології продуктів бродіння, екстрактів та напоїв.
Animportantcharacteristicdrinksistheirmineralization, whichisdefinedbythetotalcontentinbeveragesmineralcompounds (g/dm3). Investigationsofinfluenceboilingwateronpotassium, sodium, calciumandiron. Itisshownthatheattreatmentofwaterleadsto a significantreductionofiron (almosthalf), and a slightdecreaseincalcium: thecontrolsamples - 50 ... 55 mg/dm3, andafterboiling - 40 ... 45 mg/dm3.
Theresultsobtainedandtheconclusionsallowtomakesomeadjustmentsintechnologyandrecipesdrinksthatdevelopsdepartmentofbiotechnologyfermentationproducts, extractsandbeverages.

Важнойхарактеристикойнапитковявляетсяихминерализация, котораяопределяетсясуммарнымсодержанием в напиткеминеральныхсоединений (г/дм3). Проведено изучениевлияниякипяченияводы на содержаниекалия, натрия, кальция и железа. Показано, чтотермическаяобработкаводыприводит к значительномууменьшениюжелеза (почти вдвое), и к незначительномууменьшениюсодержаниякальция: в контрольныхобразцах - 50 ... 55 мг/дм3, а послекипячения - 40 ... 45 мг/дм3.
Полученныерезультаты и соответствующиевыводыпозволяют внести определенныекоррективы в технологию и рецептуру напитков, которыеразрабатывает кафедра биотехнологиипродуктовброжения, экстрактов и напитков.
 
Publisher Національний університет харчових технологій
 
Date 2012-12-28T08:55:56Z
2012-12-28T08:55:56Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Ганчук, В. Д. Визначення вмісту деяких життєво необхідних металів у напоях оздоровчої дії / В. Д. Ганчук, В. Л. Прибильський, Є. Є. Костенко, О. П. Вітряк // Пріоритетні напрями впровадження в харчову промисловість сучасних технологій, обладнання і нових видів продуктів оздоровчого та спеціального призначення : VII Міжнародна науково-технічна конф., 23—25 жовтня 2001 р. – С. 11.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5152
 
Language other