Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини
Productionofthenewhealthdrinkdirectlyfromnaturalplantmaterial Производство новых напитков оздоровительного направления на основе натурального растительного сырья |
|
Creator |
Чаварга, О. М.
Chavarga, O. Чаварга, О. М. Домарецький, В. О. Domareckij, V. Домарецкий, В. А. Прибильський, В. Л. Pribylskiy, V. Прибыльский, В. Л. |
|
Subject |
біологічна стабільність
плодово-ягідна сировина колоїдна стабільність біологічно активні речовини биологическаястабильность плодово-ягодноесырье коллоидная стабильность биологически активные вещества biological stability fruit raw colloidal stability biologically active substances |
|
Description |
Розробка нових напоїв на основі плодово-ягідної сировини є одним з головних напрямків розвитку безалкогольної галузі харчової промисловості України. Основною проблемою при цьому є удосконалення технології напівфабрикатів напоїв (соки, морси тощо) з максимальним збереженням біологічно активних речовин та забезпечення біологічної та колоїдної стабільності. Вони повинні зберігати свої фізико-хімічні та органолептичні властивості протягом тривалого терміну зберігання та забезпечувати високі якісні показники готової продукції. При розробці напоїв враховували як органолептичні властивості інгредієнтів так і їх якісно-кількісний склад. В результаті проведених досліджень розроблена необхідна нормативно-технічна документація (технічні умови, рецептури, технологічні інструкції) на нові збалансовані за біохімічним складом напої: "Напій з бузини", "Яблучно-бузиновий", "Червоні грона", "Освіжаючий".Developnewdrinksbasedonfruitandberryrawmaterialsisoneofthemaindirectionsofdevelopmentof non-alcoholicfoodindustryinUkraine. Themainproblemhereistheimprovementoftechnologysemibeverages (juices, fruitdrinks, etc.) withmaximumpreservationofbiologicallyactivesubstancesofbiologicalandcolloidalstability. Theyshouldkeeptheir physico-chemical andorganolepticpropertiesforextendedshelflifeandensurehighqualityperformanceoffinishedproduct. Indevelopingdrinksembracedtheorganolepticpropertiesofingredientsandtheirqualitativeandquantitativecomposition. As a resultofresearchdevelopednecessary normative-technical documentation (specifications, formulations, technicalinstructions) on a newbalancedinbiochemistrydrinks: "Drinkelder", "apple-Elder", "redgrapes", "refreshing.".Разработкановыхнапитков на основеплодово-ягодногосырьяявляется одним изглавных направлений развитиябезалкогольнойотраслипищевойпромышленностиУкраины. Основнойпроблемой при этомявляетсясовершенствованиетехнологииполуфабрикатовнапитков (соки, морсы и т.д.) с максимальнымсохранениембиологическиактивныхвеществ и обеспечениябиологической и коллоиднойстабильности. Онидолжнысохранятьсвоифизико-химические и органолептическиесвойства в течениедлительногосрокахранения и обеспечиватьвысокиекачественныепоказателиготовойпродукции. При разработкенапитковучитываликакорганолептическиесвойстваингредиентов так и ихкачественно-количественный состав. В результатепроведенныхисследованийразработананеобходимаянормативно-техническаядокументация (техническиеусловия, рецептуры, технологическиеинструкции) на новыесбалансированные по биохимическому составу напитки: "Напиток избузины", "Яблочно-бузиновый", "Красныегроздья", "Освежающий". |
|
Date |
2012-12-28T09:09:30Z
2012-12-28T09:09:30Z 2001 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Чаварга, О. М. Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини / О. М. Чаварга, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський // Наукові праці НУХТ. - 2001. - № 10, Ч. ІІ. – С. 15.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5156 |
|
Language |
other
|
|