Запис Детальніше

Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини
Productionofthenewhealthdrinkdirectlyfromnaturalplantmaterial
Производство новых напитков оздоровительного направления на основе натурального растительного сырья
 
Creator Чаварга, О. М.
Chavarga, O.
Чаварга, О. М.
Домарецький, В. О.
Domareckij, V.
Домарецкий, В. А.
Прибильський, В. Л.
Pribylskiy, V.
Прибыльский, В. Л.
 
Subject біологічна стабільність
плодово-ягідна сировина
колоїдна стабільність
біологічно активні речовини
биологическаястабильность
плодово-ягодноесырье
коллоидная стабильность
биологически активные вещества
biological stability
fruit raw
colloidal stability
biologically active substances
 
Description Розробка нових напоїв на основі плодово-ягідної сировини є одним з головних напрямків розвитку безалкогольної галузі харчової промисловості України. Основною проблемою при цьому є удосконалення технології напівфабрикатів напоїв (соки, морси тощо) з максимальним збереженням біологічно активних речовин та забезпечення біологічної та колоїдної стабільності. Вони повинні зберігати свої фізико-хімічні та органолептичні властивості протягом тривалого терміну зберігання та забезпечувати високі якісні показники готової продукції.
При розробці напоїв враховували як органолептичні властивості інгредієнтів так і їх якісно-кількісний склад. В результаті проведених досліджень розроблена необхідна нормативно-технічна документація (технічні умови, рецептури, технологічні інструкції) на нові збалансовані за біохімічним складом напої: "Напій з бузини", "Яблучно-бузиновий", "Червоні грона", "Освіжаючий".Developnewdrinksbasedonfruitandberryrawmaterialsisoneofthemaindirectionsofdevelopmentof non-alcoholicfoodindustryinUkraine. Themainproblemhereistheimprovementoftechnologysemibeverages (juices, fruitdrinks, etc.) withmaximumpreservationofbiologicallyactivesubstancesofbiologicalandcolloidalstability. Theyshouldkeeptheir physico-chemical andorganolepticpropertiesforextendedshelflifeandensurehighqualityperformanceoffinishedproduct.
Indevelopingdrinksembracedtheorganolepticpropertiesofingredientsandtheirqualitativeandquantitativecomposition. As a resultofresearchdevelopednecessary normative-technical documentation (specifications, formulations, technicalinstructions) on a newbalancedinbiochemistrydrinks: "Drinkelder", "apple-Elder", "redgrapes", "refreshing.".Разработкановыхнапитков на основеплодово-ягодногосырьяявляется одним изглавных направлений развитиябезалкогольнойотраслипищевойпромышленностиУкраины. Основнойпроблемой при этомявляетсясовершенствованиетехнологииполуфабрикатовнапитков (соки, морсы и т.д.) с максимальнымсохранениембиологическиактивныхвеществ и обеспечениябиологической и коллоиднойстабильности. Онидолжнысохранятьсвоифизико-химические и органолептическиесвойства в течениедлительногосрокахранения и обеспечиватьвысокиекачественныепоказателиготовойпродукции.
При разработкенапитковучитываликакорганолептическиесвойстваингредиентов так и ихкачественно-количественный состав. В результатепроведенныхисследованийразработананеобходимаянормативно-техническаядокументация (техническиеусловия, рецептуры, технологическиеинструкции) на новыесбалансированные по биохимическому составу напитки: "Напиток избузины", "Яблочно-бузиновый", "Красныегроздья", "Освежающий".
 
Date 2012-12-28T09:09:30Z
2012-12-28T09:09:30Z
2001
 
Type Article
 
Identifier Чаварга, О. М. Виробництво нових напоїв оздоровчого напряму на основі натуральної рослинної сировини / О. М. Чаварга, В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський // Наукові праці НУХТ. - 2001. - № 10, Ч. ІІ. – С. 15.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5156
 
Language other