Запис Детальніше

Клініко-експериментальне обґрунтування алгоритмів діагностики та хірургічного лікування жовчного перитоніту

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Клініко-експериментальне обґрунтування алгоритмів діагностики та хірургічного лікування жовчного перитоніту
 
Creator Білоокий, В’ячеслав Васильович
 
Subject жовчний перитоніт
ступені тяжкості
алгоритми діагностики та лікування
 
Description Білоокий В.В. “Клініко-експериментальне обґрунтування алгоритмів діагностики та хірургічного лікування жовчного перитоніту”. – Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.01.03 – хірургія: Вінницький національний медичний університет ім. М.І.Пирогова МОЗ України, 2009.
Дисертацію присвячено вирішенню науково-практичної проблеми – покращання результатів хірургічного лікування хворих на жовчний перитоніт у залежності від ступенів тяжкості, яке включає розробку та обґрунтування класифікації, розробку алгоритмів діагностики та нових методів лікування, що представляє собою новий напрям сучасної медицини – розробку алгоритмів хірургічного лікування хворих на жовчний перитоніт як ускладнення гострого холециститу.
Доведено, що хворим, яким був накладений високий гепа¬тікоєюноанастомоз, характеризувалися більш низьким рівнем ретенційної азотемії, неорганічного фосфору, активності АСТ і лактатдегідрогенази крові порівняно до низького холедохо¬дуоденоанастомозу, що біохімічно обгрунтовує кращу ефективність високого біліарного анастомозу по відношенню до низького. Хворі, яким був накладений високий гепатіко¬єюно¬анастомоз характе¬ризувалися більш низьким напруженням клітинного та гуморального імуні¬тету та меншими проявами дисбактеріозу товстого кишечника порівняно до низького холедохо¬дуоденоанастомозу. Встановлено, що комплексне хірургічне лікування жовчного перитоніту з проведенням одноразової санації порожнини товстого кишечника 0,001% розчином дезмістину в хворих характеризується істотним зниженням рівня мікрофлори: E. coli, K.pneumoniae, K.aerogenes, Str. Faecalis, S.aureus, Staph. spp., Bacteroides spp., Bacillus spp., Peptococcus. Показано лікувальний вплив за умов жовчного перитоніту Берламін-модуляру та інфезолу 100.
 
Publisher Буковинський державний медичний університет
 
Date 2011-10-06T13:42:31Z
2011-10-06T13:42:31Z
2009-05-15
 
Type Other
 
Identifier УДК 616.381-002-084-089
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/28
 
Language other