Запис Детальніше

Зміни метаболічної, гемокоагуляційної ланок гомеостазу при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки та патогенетичне обгрунтування диференційованого лікування

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Зміни метаболічної, гемокоагуляційної ланок гомеостазу при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки та патогенетичне обгрунтування диференційованого лікування
 
Creator Федів, Олександр Іванович
 
Subject виразкова хвороба
хронічний холецистит
хронічний неспецифічний реактивний гепатит
шлунково-кишкова кровотеча
патогенез
метаболічні порушення
гемокоагуляція
фібриноліз
лікування
 
Description Федів О.І. Зміни метаболічної, гемокоагуляційної ланок гомеостазу при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки та патогенетичне обгрунтування диференційованого лікування. – Рукопис.
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.01.02– внутрішні хвороби. – Харківський державний медичний університет, Харків, 2002.
У дисертаційній роботі наведено результати комплексного вивчення змін метаболічної та гемокоагуляційної ланок гомеостазу при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки залежно від віку хворих, наявності хронічного некаменевого холециститу, хронічного неспецифічного реактивного гепатиту та шлунково-кишкової кровотечі. Встановлена чітка функціональна і біохімічна взаємообумовленість виявлених порушень, на основі чого сформульована удосконалена концепція патогенезу прогресування і рецидивування виразкової хвороби, виникнення шлунково–кишкової кровотечі та розроблена методика адекватної диференційованої терапії. Обгрунтована доцільність застосування ербісолу спіруліни та вобензиму з метою лікування і профілактики рецидивів виразкової хвороби.
 
Publisher Буковинська державна медична академія
 
Date 2011-10-06T13:53:54Z
2011-10-06T13:53:54Z
2002-11-28
 
Type Other
 
Identifier УДК 616.33/.342–002.44–092:577.1]–08
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/30
 
Language other