Запис Детальніше

Зміни щитоподібної залози та дії кортизолу при хронічних обструктивних захворюваннях легень: особливості патогенезу та удосконалення лікування хворих старших вікових груп

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Зміни щитоподібної залози та дії кортизолу при хронічних обструктивних захворюваннях легень: особливості патогенезу та удосконалення лікування хворих старших вікових груп
 
Creator Тодоріко, Лілія Дмитрівна
 
Subject хронічні обструктивні захворювання легень
гіпофіз
щитоподібна залоза
тиреоїдний гомеостаз
кортизол
літній та старечий вік
симбікорт
йодомарин
пентоксифілін
ереспал
 
Description Тодоріко Л.Д. Зміни щитоподібної залози та дії кортизолу при хронічних обструктивних захворюваннях легень: особливості патогенезу та удосконалення лікування хворих старших вікових груп.-Рукопис.
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.01.02 – внутрішні хвороби. - Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика МОЗ України, Київ, 2009.
У дисертації встановлено поширеність різних варіантів тиреоїдної дисфункції залежно від особливостей вертикальної регуляції (гіпофіз-щитоподібна залоза-периферійна конверсія), що формуються у хворих на хронічні обструктивні захворювання легень старшого віку на тлі гіпокортизолемії за гіпотиреоїдним адаптативним типом, визначено їх вплив на клінічний перебіг захворювання. Розкрито механізми прогресування і фактори формування системних дизгормональних проявів при хронічних обструктивних захворюваннях легень у літньому та старечому віці на підставі вивчення гормональної, метаболічної, гемостазіологічної, цитокінової, апоптичної ланок гомеостазу, гормондепонувальної функції еритроцитів, морфологічних та ультраструктурних змін бронхолегеневої паренхіми, тканини гіпофізу, щитоподібної і надниркових залоз залежно від варіанту функціональної активності щитоподібної залози та рівня кортизолу. Запропоновано алгоритм діагностики і спосіб прогнозування розвитку тиреоїдної гіпофункції. Патогенетично обґрунтована, розроблена та апробована схема диференційованого лікування, застосування якої знижує відсоток формування ускладнень.
 
Publisher Буковинський державний медичний університет
 
Date 2011-10-06T14:44:22Z
2011-10-06T14:44:22Z
2009-10-06
 
Type Other
 
Identifier УДК 616.923.145-[214:52.14] -7
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/38
 
Language other