Запис Детальніше

Внутрішньоорганні взаємовідношення венозних структур печінки в пренатальному періоді онтогенезу людини

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Внутрішньоорганні взаємовідношення венозних структур печінки в пренатальному періоді онтогенезу людини
 
Creator Слободян, Олександр Миколайович
 
Subject ембріотопографія
пупкова вена
венозна протока
ворітна вена печінки
печінкові вени
 
Description Слободян О.М. Внутрішньоорганні взаємовідношення венозних структур печінки в пренатальному періоді онтогенезу людини. – Рукопис.
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук за спеціальністю 14.03.01 – нормальна анатомія. – Тернопільська державна медична академія ім. І.Я.Горбачевського МОЗ України, Тернопіль, 2000 р.
Дослідження присвячене комплексному вивченню внутрішньо¬печінкової топографії венозних структур і їх взаємовід¬ношень в пренатальному періоді онтогенезу та у новонароджених. Завдяки застосуванню адекватних і найбільш інформативних методів морфологічних досліджень простежено динаміку ембріотопографії венозних структур печінки протягом раннього онтогенезу людини з урахуванням сегментарної будови органа. Визначені особливості будови і варіанти топографії всіх венозних структур печінки у плодів та новонароджених.
Отримані результати можуть бути морфологічною основою для вдосконалення існуючих і розробки нових методів антенатальної профілактики, хірургічної корекції, а також сприятимуть уточненню діагностики природжених вад і набутих після народження захворювань печінки у дітей раннього віку.
 
Publisher Буковинська державна медична академія
 
Date 2011-10-07T15:18:51Z
2011-10-07T15:18:51Z
2000-04-27
 
Type Other
 
Identifier УДК 611. 36. 013
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/54
 
Language other