Запис Детальніше

Встановлення судово-медичних критеріїв переломів коротких трубчастих кісток кисті при травмах тупими предметами за даними клінічних, морфологічних, експериментальних та експертних досліджень

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Встановлення судово-медичних критеріїв переломів коротких трубчастих кісток кисті при травмах тупими предметами за даними клінічних, морфологічних, експериментальних та експертних досліджень
 
Creator Савка, Іван Григорович
 
Subject тупі предмети
переломи
кістки кисті
критерії
 
Description Савка І.Г. Встановлення судово-медичних критеріїв переломів коротких трубчастих кісток кисті при травмах тупими предметами за даними клінічних, морфологічних, експериментальних та експертних досліджень. – Рукопис.
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук за спеціальністю 14.01.25 - судова медицина - Київська медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, Київ, 2004.
Дисертацію присвячено визначенню судово-медичних критеріїв механізмів виникнення переломів коротких трубчастих кісток кисті. Встановлено, що існує залежність між умовами виникнення переломів кісток кисті та їх локалізацією, морфологією і характером.
Зазначено, що прямий та опосередкований переломи є основними видами переломів для коротких трубчастих кісток кисті.
Прямі переломи п’ясткових кісток та фаланг пальців виникають у місці прикладання сили. Характерними для них є косопоперечні та поперечні лінії із переважанням ознак розтягнення кісткової тканини на долонній, а ознак стиснення - на тильній поверхні кісток. Опосередковані (конструкційні) переломи виникають на віддалі від місця прикладання сили, мають косі та поздовжні лінії і протилежне взаємовідношення ознак стиснення та розтягнення кісткової тканини. Стереомікроскопічна картина країв переломів цих кісток при цьому дозволяє прослідкувати перебіг процесу їх руйнації.
Відмічено вплив анатомо-структурних особливостей будови на закономірності виникнення переломів окремих відділів кісток кисті.
 
Publisher Буковинська державна медична академія
 
Date 2011-10-07T15:24:01Z
2011-10-07T15:24:01Z
2004-04-16
 
Type Other
 
Identifier УДК 616.717.9-001.5:340.6
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/55
 
Language other