Запис Детальніше

Нові технології в лікуванні переломів довгих кісток та їх наслідків

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Нові технології в лікуванні переломів довгих кісток та їх наслідків
 
Creator Васюк, Володимир Леонідович
 
Subject переломи кісток
хірургічне лікування
малоінвазивний остеосинтез
блокований остеосинтез
біологічний остеосинтез
 
Description Васюк В.Л. Нові технології в лікуванні переломів довгих кісток та їх наслідків. Рукопис.
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю 14.01.21 – травматологія та ортопедія. – Інститут травматології та ортопедії АМН України, Київ, 2007.
Захищається 41 друкована праця, 3 патенти, що містять результати експериментальних та клінічних досліджень. Дисертаційна робота містить вирішення проблеми хірургічного лікування переломів довгих кісток та їх наслідків шляхом розробки нових технологій остеосинтезу.
Автором вперше розроблено оригінальний пристрій і технологію проведення біомеханічних досліджень, що дозволяє створювати всі види простих навантажень та проводити порівняльний аналіз ефективності застосування різних технологій фіксації кісткових відламків при різних типах переломів. Розроблено основи залучення і адаптації математичного апарату теорії опору матеріалів та будівельної механіки до завдань остеосинтезу, на основі чого проведено математичне обґрунтування форми, розмірів корпусу фіксатора, кількості та діаметру блокуючих гвинтів. Розроблено методику визначення макротвердості губчастої кістки проксимального епіметафізу стегнової кістки, що дає необхідні показники для проведення розрахунків жорсткості фіксації у зоні контакту фіксатора з губчастою кісткою. Біомеханічно обґрунтовано переваги у жорсткості фіксації систем „кістка-КМПФ” при діафізарних переломах стегнової та великогомілкової кісток. Розроблено та обґрунтовано нові технології остеосинтезу діафізарних переломів стегнової, великогомілкової та плечової кісток за допомогою КМПФ-2, КМПФ-3, БМПФ-6 БМПФ-8, КМПФ-3П.
Апробація розроблених технологій у клініках Буковинського державного медичного університету при хірургічному лікуванні 682 потерпілих з переломами довгих кісток та їх наслідками показала високу ефективність розроблених технологій, що дозволяє рекомендувати їх використання в практиці охорони здоров’я.
 
Publisher Буковинський державний медичний університет
 
Date 2011-10-10T09:19:03Z
2011-10-10T09:19:03Z
2007-01-23
 
Type Other
 
Identifier УДК 616.718.4–001–089.84
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/80
 
Language other