Запис Детальніше

Оптимізація хіміопроменевого лікування хворих на рак шлунка з застосуванням мелатоніну, вітамінів А і Е (клініко-експериментальне дослідження)

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оптимізація хіміопроменевого лікування хворих на рак шлунка з застосуванням мелатоніну, вітамінів А і Е (клініко-експериментальне дослідження)
 
Creator Олійник, Едуард Валентинович
 
Subject рак шлунка
хіміопроменева терапія
мелатонін
вітамін А
вітамін Е
 
Description Олійник Е.В. Оптимізація хіміопроменевого лікування хворих на рак шлунка з застосуванням мелатоніну, вітамінів А і Е (клініко-експериментальне дослідження). – Рукопис.
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук за спеціальністю 14.01.07 – онкологія. – Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є.Кавецького НАН України, Київ, 2005 р.
Основні положення дисертації містять дані щодо вивчення ефективності застосування мелатоніну та вітамінів А і Е при проведенні хіміопроменевої терапії хворих на рак шлунка, як засобів допоміжної терапії, спрямованих на підвищення ефективності та зменшення токсичних проявів.
В експериментальній частині роботи виявлено антиоксидантний та антипротеолітичний вплив мелатоніну та вітамінів А і Е. В клінічному дослідженні доведено, що хіміопроменева терапія без опромінення зон реґіонарного метастазування не призводить до покращання виживаності хворих. Розроблений протокол диференційованого застосування неоад’ювантної та ад’ювантної хіміопроменевої терапії – при стадіях раку шлунка Т1-Т2 застосовується доопераційна хіміопроменева терапія великими фракціями, при Т3-Т4 – доопераційна хіміопроменева терапія дрібними фракціями, при неможливості проведення хімопроменевої терапії у доопераційному періоді застосовують післяопераційну хіміопроменеву терапію. Даний протокол покращує віддалені результати лікування хворих на рак шлунка, але супроводжується стимуляцією пероксидного окиснення ліпідів, виснаженням антиоксидантного захисту, погіршенням якості життя опромінених хворих. Застосування мелатоніну, вітамінів А і Е під час проведення курсу хіміопроменевої терапії дозволяє нормалізувати біохімічні показники, покращити якість життя і переносимість хіміопроменевої терапії та покращити показники виживаності хворих на рак шлунка.
 
Publisher Буковинський державний медичний університет
 
Date 2011-10-17T13:05:16Z
2011-10-17T13:05:16Z
2006-01-25
 
Type Other
 
Identifier УДК 616.33-006.6-085.28 + 615.849.1
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/137
 
Language other