Запис Детальніше

Соціально-гігієнічні проблеми ревматизму серед міського населення та наукове обґрунтування шляхів їх вирішення

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Соціально-гігієнічні проблеми ревматизму серед міського населення та наукове обґрунтування шляхів їх вирішення
 
Creator Шульгіна, Віра Вікторівна
 
Subject захворюваність
розповсюдженість
якість життя
контингенти
тимчасова непрацездатність
інвалідність
смертність
система прогнозування
 
Description Шульгіна В.В. Соціально-гігієнічні проблеми ревматизму серед міського населення та наукове обґрунтування шляхів їх вирішення. – Рукопис.
Дисертація є рукописом на здобуття вченого ступеня кандидата медичних наук за спеціальністю 14.02.03 – соціальна медицина. – Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київ, 2002.
У роботі вперше з позиції системного підходу представлена комплексна різноаспектна характеристика особливостей захворюваності та поширеності ревматизму як доволі частої патології інфекційно-алергічного генезу, досліджено вплив ревматизму на якість життя хворих, тимчасову непрацездатність, інвалідність і смертність, визначені демографічні та економічні наслідки його. Установлені чинники ризику ревматизму і на їх основі, з застосуванням послідовного аналізу Вальда та імовірнісного методу Байеса, розроблена система прогнозування своєчасного виявлення груп підвищеного ризику виникнення ревматизму. Застосування такої системи прогнозування в практиці охорони здоров’я буде сприяти не тільки своєчасному виявленню ревматизму, але і дозволить встановити для диспансерного спостереження ступінь ризику виникнення загострень та ускладнень цього захворювання. Використання такої системи підвищує ефективність своєчасного розпізнавання ревматизму майже в 3 рази.
 
Publisher Буковинська державна медична академія
 
Date 2011-10-17T13:14:18Z
2011-10-17T13:14:18Z
2002-10-03
 
Type Other
 
Identifier УДК 616-002.77-036.2-084
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/138
 
Language other