Запис Детальніше

Двоплощинний накістковий остеосинтез при переломах кісток подвійною деротаційною пластиною з обмеженим контактом (клініко-експериментальне дослідження)

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Двоплощинний накістковий остеосинтез при переломах кісток подвійною деротаційною пластиною з обмеженим контактом (клініко-експериментальне дослідження)
 
Creator Білик, Сергій Вікторович
 
Subject переломи і їх наслідки
пристрої і фіксатори для остеосинтезу
математичне моделювання
метод кінцевих елементів
біомеханіка
морфологія
мікрорухомість відламків
лікування
 
Description В дисертації на основі системного підходу, методів математичного і комп’ютерного моделювання, експериментальних, біомеханічних і морфологічних досліджень, розроблено новий напрямок накісткового остеосинтеза – двоплощинна фіксація з обмеженим контактом.
В роботі на достатній кількості спостережень з’ясовані в динаміці математичні і клініко-рентгенограмометричні показники деформації фіксатора і формування кісткового мозоля. Автором розроблена математична модель подвійної деротаційної пластини, розрахунковим шляхом з’ясована її оптимальна форма і розміри в залежності від анатомічної локалізації і типа перелому. Біомеханічними дослідженнями встановлено, що двоплощинна фіксація подвійною деротаційною пластиною перевищує фіксуючі можливості пластини типа АО-DCP. Показано її перевагу при експериментальному вивченні особливостей репаративної регенерації кісткової тканини на тваринах (рентгенографічні і гістоморфологічні дослідження). Ефективність двоплощинної фіксації підтверджена клінічними спостереженнями (161 пацієнт). Рентгенологічними дослідженнями встановлено, що загоєння переломів у більшості хворих іде шляхом формування періостального нормотрофічного мозоля і є оптимальною відповіддю на мікрорухомість кісткових відламків.
 
Publisher Буковинський державний медичний університет
 
Date 2011-11-11T15:23:11Z
2011-11-11T15:23:11Z
2005
 
Type Other
 
Identifier УДК: 616.717/.718 – 001.5 – 089.84
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/170
 
Language other