Особливості змін пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання при інтоксикації марганцю хлоридом
Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Особливості змін пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання при інтоксикації марганцю хлоридом
|
|
Creator |
Петринич, Володимир Володимирович
|
|
Subject |
ацетилювання
марганцю хлорид окиснювальна модифікація білків пероксидне окиснення ліпідів антиоксидантний захист |
|
Description |
Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) в крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу марганцю хлориду з урахуванням типу ацетилювання та дози уведення. Встановлено, що більш виразні зміни ПОЛ, АОЗ та ОМБ у крові та печінці щурів при уведенні порогових та надпорогових доз марганцю хлориду спостерігаються у тварин із „швидким” типом ацетилювання. Кафедра анестезіології та реаніматології |
|
Date |
2012-12-10T17:48:21Z
2012-12-10T17:48:21Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
УДК 616.15+616.36]-06:616-099:546.711-019
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4519 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|