Запис Детальніше

Становлення кондитерської промисловості в Києві

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Становлення кондитерської промисловості в Києві
Становление кондитерской промышленности в г. Киеве
Becoming of confectionery industry in Kiev
 
Creator Коцюбанская, О. А.
Коцюбанська, О. О.
Kotsyubanska, O.
 
Subject динаміка розвитку
фабрика
мануфактура
етапи становлення
історія
Київ
динамика развития
фабрика
мануфактура
этапы становления
история
Киев
dynamics of development
factory
manufactory
becoming stages
history
Kiev
 
Description Стаття присвячена становленню кондитерської промисловості м. Китєва, його особливостям. Використані архівні матеріали по даній темі, в тому числі вміщені у звітах Київського губернатора, статистичні дані дозволяють представити динаміку розвитку галузі, та дають підставу стверджувати, що саме цей період є періодом становлення кондитерського виробництва м. Києва, як виробництва промислового, роздивитися його позитивні та негативні риси. Проводяться паралелі та порівняння з іншими центрами розвитку цієї галузі промисловості в Україні: Харковом та Одесою. Наводяться дані про склад персоналу, асортимент, умови праці та оплату на підприємствах того часу. Кондитерська промисловість Києва розглядається як поетапне створення галузі з мережі невеличких крамниць з «домашнім» способом виробництва в мануфактурні підприємства та подальший перехід до промислового виробництва.
В статье рассматривается становление кондитерской промышленности г.Киева, его особенности. Использованные архивные материалы по данной теме, в особенности содержащиеся в от четах Киевского губернатора статистические данные позволяют представить динамику развития данной отрасли, и дают основание утверждать, что именно этот период является периодом становления кондитерского производства Киева, как производства промышленного, рассмотреть его негативные и позитивные стороны. Проводяться паралели и сравнения с другими центрами развития этой области промышленности в Украине: Харьковом и Одессой. Приводяться данные о составе персонала, ассортименте, условиях работы и оплате труда на предприятиях того времени. Кондитерская промышленность Киева рассматривается как поэтапное создание отрасли из сети небольших магазинов с ручным, „домашним” способом производства в мануфактурные предприятия и дальнейший переход к промышленному производству.
The paper is devoted to becoming the confectionery industry of Kiev and consideration of its features. The used archival materials on the given theme, in particular contained in from couples of the Kiev governor the statistical data allow to present dynamics of development of the given branch, and give the basis to approve what exactly this period is the period of becoming of confectionery manufacture of Kiev as manufacture industrial, to consider its negative and positive sides. Giving paralells and comparisons with other centers of development of this area of the industry in Ukraine: Kharkov and Odessa. Quote the data on structure of the personnel, assortment, operating conditions and a payment at the enterprises of that time. The confectionery industry of Kiev is considered as stage-by-stage creation of branch from a network of small shops with manual, "domestic" way of manufacture in the manufactory enterprises and the further transition to industrial manufacture..
 
Date 2012-09-19T12:17:00Z
2012-09-19T12:17:00Z
2007
 
Type Article
 
Identifier Коцюбанська, О. О. Становлення кондитерської промисловості в Києві / О. О. Коцюбанська // Питання історії науки і техніки. - 2007. - № 1.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2780
 
Language other