Використання екстрактів з нетрадційної рослинно їсировини як харчових барвників
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання екстрактів з нетрадційної рослинно їсировини як харчових барвників
Использование экстрактов из нетрадиционного растительного сырья в качестве пищевых красителей The usage of extracts from nonconventional plant materials as food colorants |
|
Creator |
Іванова, В. Д.
Каряка, Н. С. Ivanova, V. Karyaka, N. Иванова, В. Д. Каряка, Н. С. |
|
Subject |
Нетрадиційна рослинна сировина, екстракт.
Нетрадиционное растительное сырье, экстракт. Extracts, non-traditional plant materials. |
|
Description |
Останнім часом у всьому світі спостерігається тенденція до розроблення функціональних харчових продуктів. Надання продуктам профілактичних властивостей стає можливим за рахунок зменшення вмісту харчових добавок штучного походження та/або введення до їх складу натуральних компонентів протекторної дії. Джерелом біологічно активних речовин (БАР) для створення такої продукції можуть бути рослини. Метою роботи було вивчення можливостей максимального вилучення БАР з лікарських рослин, що розповсюджені в Україні, та використання екстрактів як харчових барвників при створенні продуктів функціонального призначення. Recently, the worldwide trend towards the development of functional food products. Providing products prophylactic properties becomes possible due to the reduction of artificial food additives and / or the introduction of their natural ingredients protector action. The source of biologically active substances (BAS) to create such products can be plants. The aim of the work was to study the possibilities maximum extraction BAR from medicinal plants common in Ukraine, and the use of extracts as food coloring to create products functionality. Последнее время во всем мире наблюдается тенденция к разработке функциональных пищевых продуктов. Придания продуктам профилактических свойств становится возможным за счет уменьшения содержания пищевых добавок искусственного происхождения и / или введения в их состав натуральных компонентов протекторной действия. Источником биологически активных веществ (БАВ) для создания такой продукции могут быть растения. Целью работы было изучение возможностей максимального извлечения БАВ из лекарственных растений, распространены в Украине, и использование экстрактов как пищевых красителей при создании продуктов функционального назначения. |
|
Publisher |
ХДУХТ
|
|
Date |
2013-01-15T07:58:01Z
2013-01-15T07:58:01Z 2011 |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5300
|
|
Language |
uk_UK
|
|