Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива
An investigation of the influence of extracts from unconventional plant raw materials on the quality properties of ice cream Исследование влияния экстрактов из нетрадиционного растительного сырья на качественные показатели мороженого |
|
Creator |
Іванова, В. Д.
Каряка, Н. С. Ivanova, V. Karyaka, N. Иванова, В. Д. Каряка, Н. С. |
|
Subject |
рослинна сировина
растительное сырье plant matherials фенольні сполуки морозиво фенольные соединения антиоксиданта активность мороженое phenolic compounds antioxidant activity ice cream антиоксиданта активність |
|
Description |
The phytocompositions of several plants with potential antioxidant activity were developed. Оrganoleptic, physicochemical, structural and mechanical сharacteristics of the experimental samples of ice cream with the addition of water and serum extracts from plants were studied. The ice cream samples containing extracts showed better structural, mechanical, organoleptic properties and higher nutritional value than the control. The change of quality of ice cream with plant extracts during their storage for 30 days not deteсted.Розроблено склад композицій з лікарської рослинної сировини, одержано екстракти, що володіють антиоксидантними властивостями. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості експериментальних зразків морозива з додаванням водних та сироваткових екстрактів з фітокомпозицій. Встановлено, що внесення екстрактів сприяє покращенню структурно-механічних властивостей та харчової цінності продукту. Дослідженнями показано відсутність змін показників якості морозива з рослинними екстрактами при зберіганні протягом 30 діб. Разработан состав композиций из лекарственного растительного сырья, получены экстракты, обладающие антиоксидантными свойствами. Исследованы органолептические, физико-химические и структурно-механические показатели качества экспериментальных образцов мороженого с добавлением водных и сывороточных экстрактов из фитокомпозиции. Установлено, что внесение экстрактов способствует улучшению структурно-механических свойств и пищевой ценности продукта. Исследованиями показано отсутствие изменений показателей качества мороженого с растительными экстрактами при хранении в течение 30 суток.
|
|
Date |
2013-01-17T07:40:46Z
2013-01-17T07:40:46Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Іванова, В. Д.
Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива / В. Д. Іванова, Н. М. Каряка // Харчова наука і технологія. – 2011. – № 2. – С. 55─59.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5411 |
|
Language |
uk_UK
|
|