Запис Детальніше

Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива
An investigation of the influence of extracts from unconventional plant raw materials on the quality properties of ice cream
Исследование влияния экстрактов из нетрадиционного растительного сырья на качественные показатели мороженого
 
Creator Іванова, В. Д.
Каряка, Н. С.
Ivanova, V.
Karyaka, N.
Иванова, В. Д.
Каряка, Н. С.
 
Subject рослинна сировина
растительное сырье
plant matherials
фенольні сполуки
морозиво
фенольные соединения
антиоксиданта активность
мороженое
phenolic compounds
antioxidant activity
ice cream
антиоксиданта активність
 
Description The phytocompositions of several plants with potential antioxidant activity were developed. Оrganoleptic, physicochemical, structural and mechanical сharacteristics of the experimental samples of ice cream with the addition of water and serum extracts from plants were studied. The ice cream samples containing extracts showed better structural, mechanical, organoleptic properties and higher nutritional value than the control. The change of quality of ice cream with plant extracts during their storage for 30 days not deteсted.Розроблено склад композицій з лікарської рослинної сировини, одержано екстракти, що володіють антиоксидантними властивостями. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості експериментальних зразків морозива з додаванням водних та сироваткових екстрактів з фітокомпозицій. Встановлено, що внесення екстрактів сприяє покращенню структурно-механічних властивостей та харчової цінності продукту. Дослідженнями показано відсутність змін показників якості морозива з рослинними екстрактами при зберіганні протягом 30 діб. Разработан состав композиций из лекарственного растительного сырья, получены экстракты, обладающие антиоксидантными свойствами. Исследованы органолептические, физико-химические и структурно-механические показатели качества экспериментальных образцов мороженого с добавлением водных и сывороточных экстрактов из фитокомпозиции. Установлено, что внесение экстрактов способствует улучшению структурно-механических свойств и пищевой ценности продукта. Исследованиями показано отсутствие изменений показателей качества мороженого с растительными экстрактами при хранении в течение 30 суток.
 
Date 2013-01-17T07:40:46Z
2013-01-17T07:40:46Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Іванова, В. Д. Дослідження впливу екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини на якісні показники морозива / В. Д. Іванова, Н. М. Каряка // Харчова наука і технологія. – 2011. – № 2. – С. 55─59.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5411
 
Language uk_UK