Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива
Микробиологические показатели растительных экстрактов для производства мороженого Microbiological indexes of vegetable extracts is with aim of their application in production of ice-cream |
|
Creator |
Поліщук, Г. Є.
Полищук, Г. Е. Polischuk, G. Гулак, О. В. Гулак, Е. В. Gulak, O. Згурський, А. В. Згурский, А. В. Zgurskiy, A. Антонюк, М. М. Антонюк, М. Н. Antonyuk, M. M. |
|
Subject |
Рослинні екстракти
мікробіологічні показники антимікробні властивості морозиво Растительные экстракты микробиологические показатели антимикробные свойства мороженое Vegetable extracts microbiological indexes ice-cream |
|
Description |
В статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива.
В статье приведены результаты микробиологических исследований водных экстрактов растений, которые содержат фенольные соединения. Установлено количественное изменение контаминирующей микрофлоры экстрактов в процессе их хранения. Подтверждено наличие антимикробных свойств для экстрактов гибискуса, розы, котовника и лаванды. Доказана целесообразность применения исследованных экстрактов в производстве мороженого. The results of microbiological researches of water extracts of plants, which contain phenolic connections, are resulted in the article. Found out conformities to the law of change of контамінуючої мікрофлори of extracts in the process of their storage. The presence of антибактеріальних es is set for the extracts of гібіскусу, rose, котовника and lavender. Expedience of application of select extracts is roved in the production of ice-cream. |
|
Publisher |
Біотехнологія
|
|
Date |
2013-01-18T12:38:43Z
2013-01-18T12:38:43Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Поліщук Г. Є. Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива/Поліщук Г. Є., Гулак, О. В., Згурський А. В., Антонюк М. М.//Науковий журнал "Біотехнологія", Т.4, №4 опубл.2011р., Ст.95-100.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5452 |
|
Language |
other
|
|