Запис Детальніше

Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива
Микробиологические показатели растительных экстрактов для производства мороженого
Microbiological indexes of vegetable extracts is with aim of their application in production of ice-cream
 
Creator Поліщук, Г. Є.
Полищук, Г. Е.
Polischuk, G.
Гулак, О. В.
Гулак, Е. В.
Gulak, O.
Згурський, А. В.
Згурский, А. В.
Zgurskiy, A.
Антонюк, М. М.
Антонюк, М. Н.
Antonyuk, M. M.
 
Subject Рослинні екстракти
мікробіологічні показники
антимікробні властивості
морозиво
Растительные экстракты
микробиологические показатели
антимикробные свойства
мороженое
Vegetable extracts
microbiological indexes
ice-cream
 
Description В статті наведено результати мікробіологічних досліджень водних екстрактів рослин, які містять фенольні сполуки. Виявлено кількісну зміну контамінуючої мікрофлори екстрактів у процесі їх зберігання. Визначено наявність антимікробних властивостей для екстрактів гібіскусу, троянди, котовника та лаванди. Доведено можливість застосування досліджених екстрактів у виробництві морозива.
В статье приведены результаты микробиологических исследований водных экстрактов растений, которые содержат фенольные соединения. Установлено количественное изменение контаминирующей микрофлоры экстрактов в процессе их хранения. Подтверждено наличие антимикробных свойств для экстрактов гибискуса, розы, котовника и лаванды. Доказана целесообразность применения исследованных экстрактов в производстве мороженого.
The results of microbiological researches of water extracts of plants, which contain phenolic connections, are resulted in the article. Found out conformities to the law of change of контамінуючої мікрофлори of extracts in the process of their storage. The presence of антибактеріальних es is set for the extracts of гібіскусу, rose, котовника and lavender. Expedience of application of select extracts is roved in the production of ice-cream.
 
Publisher Біотехнологія
 
Date 2013-01-18T12:38:43Z
2013-01-18T12:38:43Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Поліщук Г. Є. Мікробіологічні показники рослинних екстрактів для виробництва морозива/Поліщук Г. Є., Гулак, О. В., Згурський А. В., Антонюк М. М.//Науковий журнал "Біотехнологія", Т.4, №4 опубл.2011р., Ст.95-100.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5452
 
Language other