Запис Детальніше

Йод із спіруліни

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Йод із спіруліни
Йод из спирулины
Iodine from spirulina
 
Creator Котинський, А. В.
Котинский, А. В.
Kotynskyy, A.
Чернухіна, Л. О.
Чернухина, Л. О.
Chernukhina, L.
Салюк, А. І.
Салюк, А. И.
Salyuk, A.
 
Subject йод
спіруліна
біомаса
трубчастий фотобіореактор
фікоціанін
йод
спирулина
биомасса
трубчатый фотобиореакторов
фикоцианин
iodine
Spirulina biomass
tubular fotobioreaktor
phycocyanin
 
Description Розроблено методику вилучення йоду та фікоціаніну з біомаси спіруліни за допомогою водної екстракції. Розроблено технологію одержання біомаси спіруліни з вмістом йоду до 0.5-0.56% від АСБ. За цією технологією в культуральне середовище вносять солі йоду і кобальту. Процес культивування проводиться в накопичувальному режимі протягом156 годин з фотоперіодом 12 годин на добу у вертикальному трубчастому фотобіореакторі закритого типу. Рівень освітлення 8.5-9 кЛк, температура 35 oC. Після екстрагування одержані водні екстракти, що містять йод та фікоціанін можуть бути використані як харчові добавки.
Разработана методика извлечения йода и фикоцианина из биомассы спирулины с помощью водной экстракции. Разработана технология получения биомассы спирулины с содержанием йода в 0.5-0.56% от АСБ. По этой технологии в культуральную среду вносят соли йода и кобальта. Процесс культивирования проводится в накопительном режиме на протяжении 156 часов с фотопериодом 12 часов в сутки в вертикальном трубчатом фотобиореакторе закрытого типа. Уровень освещения 8.5-9 КЛК, температура 35 oC. После экстрагирования полученные водные экстракты, содержащие йод и фикоцианин могут быть использованы как пищевые добавки.
The method of extraction of iodine and phycocyanin percentage of Spirulina biomass by aqueous extraction. The technology of obtaining biomass of Spirulina with iodine to 0.5-0.56% of ASB. With this technology in culture medium made of salt iodine and cobalt. The process of culturing is carried out in cumulative mode for 156 hours of photoperiod 12 hours a day in a vertical tubular fotobioreaktori closed. The level of lighting 8.5-9 KLK, temperature 35 oC. After extraction of the aqueous extracts containing iodine and phycocyanin can be used as food additives.
 
Date 2013-01-30T11:09:11Z
2013-01-30T11:09:11Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Котинський, А. В. Йод із спіруліни / А. В. Котинський, Л. О. Чернухіна, А. І. Салюк // Харчова і переробна промисловість. – К., 2004. - № 2. – С. 20-21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5850