Йод із спіруліни
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Йод із спіруліни
Йод из спирулины Iodine from spirulina |
|
Creator |
Котинський, А. В.
Котинский, А. В. Kotynskyy, A. Чернухіна, Л. О. Чернухина, Л. О. Chernukhina, L. Салюк, А. І. Салюк, А. И. Salyuk, A. |
|
Subject |
йод
спіруліна біомаса трубчастий фотобіореактор фікоціанін йод спирулина биомасса трубчатый фотобиореакторов фикоцианин iodine Spirulina biomass tubular fotobioreaktor phycocyanin |
|
Description |
Розроблено методику вилучення йоду та фікоціаніну з біомаси спіруліни за допомогою водної екстракції. Розроблено технологію одержання біомаси спіруліни з вмістом йоду до 0.5-0.56% від АСБ. За цією технологією в культуральне середовище вносять солі йоду і кобальту. Процес культивування проводиться в накопичувальному режимі протягом156 годин з фотоперіодом 12 годин на добу у вертикальному трубчастому фотобіореакторі закритого типу. Рівень освітлення 8.5-9 кЛк, температура 35 oC. Після екстрагування одержані водні екстракти, що містять йод та фікоціанін можуть бути використані як харчові добавки. Разработана методика извлечения йода и фикоцианина из биомассы спирулины с помощью водной экстракции. Разработана технология получения биомассы спирулины с содержанием йода в 0.5-0.56% от АСБ. По этой технологии в культуральную среду вносят соли йода и кобальта. Процесс культивирования проводится в накопительном режиме на протяжении 156 часов с фотопериодом 12 часов в сутки в вертикальном трубчатом фотобиореакторе закрытого типа. Уровень освещения 8.5-9 КЛК, температура 35 oC. После экстрагирования полученные водные экстракты, содержащие йод и фикоцианин могут быть использованы как пищевые добавки. The method of extraction of iodine and phycocyanin percentage of Spirulina biomass by aqueous extraction. The technology of obtaining biomass of Spirulina with iodine to 0.5-0.56% of ASB. With this technology in culture medium made of salt iodine and cobalt. The process of culturing is carried out in cumulative mode for 156 hours of photoperiod 12 hours a day in a vertical tubular fotobioreaktori closed. The level of lighting 8.5-9 KLK, temperature 35 oC. After extraction of the aqueous extracts containing iodine and phycocyanin can be used as food additives. |
|
Date |
2013-01-30T11:09:11Z
2013-01-30T11:09:11Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Котинський, А. В. Йод із спіруліни / А. В. Котинський, Л. О. Чернухіна, А. І. Салюк // Харчова і переробна промисловість. – К., 2004. - № 2. – С. 20-21.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5850 |
|