Запис Детальніше

Комплексна переробка вторинних матеріальних ресурсів пивоваріння

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Комплексна переробка вторинних матеріальних ресурсів пивоваріння
Комплексная переработка вторичных материальных ресурсов пивоварения
Complex processing of the second financial resoures of brewing
 
Creator Малюжко, О. В.
Малюжко, О. В.
Malyuzhko, O.
Салюк, А. І.
Салюк, А. И.
Salyuk, A.
Тютченко, Ю. М.
Тютченко, Ю. М.
Tyutchenko, Y.
 
Subject аеробна ферментація
аэробная ферментация
aerobic fermentation
пивоварне виробництво
пивоваренное производство
органические отходы
органічні відходи
стічна вода
технологія утилізації
метанова ферментація
стоковая вода
технология утилизации
метановая ферментация
brewing production
organic wastes
flow water
technology of utilization
methane fermentation
 
Description Представлені проблеми забруднення стічних вод на пивоварних виробництвах. Запропоновано технологію утилізації хмелевої дробини, білкового відстою та стічних вод пивоварної промисловості із застосуванням процесу метанового бродіння при температурі 52 градуси протягом 20 діб. Було досліджено значення pH залишалося постійним і було в межах 9,0 … 9,2. Початкове значення ХСК стічної води становило 2200 мгO2/ дм3, що свідчить про високий ступінь забруднення. Після закінчення процесу ферментації , значення ХСК стічної води становило 620 мгO2/дм3. Використання води з таким значенням ХСК є недопустимим, тому як спосіб доочистки нами запропоновано використання технологій аеробної ферментації. Після 48 годин аерації значення ХСК становило 20 мгO2/дм3. Проведенні досліди показали, що вміст гірких речовин по закінченню ферментації зменшився на 75%.
Представлены проблемы загрязнения сточных вод на пивоваренных производствах. Предложена технология утилизации хмелевой дробины, белкового отстоя и сточных вод пивоваренной промышленности с применением процесса метанового брожения при температуре 52 градуса в течение 20 дней. Было исследовано значение pH оставалось постоянным и было в пределах 9,0 ... 9,2. Начальное значение ХПК сточной воды составляла 2200 мгO2 / дм3, что свидетельствует о высокой степени загрязнения. После окончания процесса ферментации, значение ХПК сточной воды составляла 620 мгO2/дм3. Использование воды с таким значением ХПК недопустимо, потому как способ доочистки нами предложено использование технологий аэробной ферментации. После 48 часов аэрации значение ХПК составило 20 мгO2/дм3. Проведении исследования показали, что содержание горьких веществ в конце ферментации уменьшился на 75%.
The issues of pollution of wastewater on the brewing industry. The technology utilization hop pellet, protein sludge and wastewater brewing industry using methane fermentation process at a temperature of 52 degrees for 20 days. It investigated the pH remained constant and was within 9.0 ... 9.2. Initial COD wastewater was 2200 mhO2 / dm3, indicating a high degree of contamination. After the fermentation process, wastewater COD value was 620 mhO2/dm3. Using water with the COD value is unacceptable, because the way we proposed to use posttreatment aerobic fermentation technology. After 48 hours aeration value of COD was 20 mhO2/dm3. The experiments showed that the content of bitter substances after fermentation decreased by 75%.
 
Date 2013-01-30T11:12:52Z
2013-01-30T11:12:52Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Малюжко, О. В. Комплексна переробка вторинних матеріальних ресурсів пивоваріння / О. В. Малюжко, А. І. Салюк, Ю. М. Тютченко // Виноградство и виноделие. – 2010. - №3. - С. 16-17.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5855
 
Language other