Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса
Использование эффектов механоактивирования для повышения биодоступности компонентов зерна овса Use effects to enhance the bioavailability mehanoactivation components grain oats |
|
Creator |
Миколів, Т. І.
Мыколив, Т. И. Mykoliv, T. Сімахіна, Г. О. Симахина, Г. А. Simakhina, G. |
|
Subject |
диспергування
механоактивування засвоюваність зерно вівса біологічна цінність гранулометричний склад ферменти диспергирование механоактивирование усвояемость зерно овса биологическая ценность гранулометрический состав ферменты despergation mehanoactivation digestibility corn oats biological value grain size enzymes |
|
Description |
З’ясовано, що при розробленні нових харчових продуктів із оптимальним вмістом певних біологічно активних речовин великого значення набирають їхні властивості, особливо – ступінь засвоюваності живим організмом. Подрібнення зерна вівса у дезінтеграторі, що супроводжується ефектами механоактивування, дає можливість максимально вилучити біологічно активні речовини у вільній формі, підвищити їхню біодоступність і відповідно посилити оздоровчі ефекти.содержанием определенных биологически активных веществ большое значение приобретают свойства, особенно - степень усвояемости живым организмом. Измельчения зерна овса в дезинтеграторе, сопровождающееся эффектами механоактивирования, дает возможность максимально исключить биологически активные вещества в свободной форме, повысить их биодоступность и соответственно усилить оздоровительные эффекты.It is shown that the development of new food products with the best content of certain biologically active compounds are gaining importance to their properties - especially the degree of digestion of a living organism. Grinding grain oats in disintegrator, accompanied mehanoactivation effects, makes it possible to remove most biologically active substances in the free form, increase their bioavailability and thus strengthen health effects.
|
|
Date |
2013-01-30T11:17:37Z
2013-01-30T11:17:37Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Миколів, Т. І. Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна // Наукові праці ОНАХТ. – 2012. – Вип. 42. – Т. 1. – С. 45–49.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5862 |
|
Language |
other
|
|