Запис Детальніше

Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса
Использование эффектов механоактивирования для повышения биодоступности компонентов зерна овса
Use effects to enhance the bioavailability mehanoactivation components grain oats
 
Creator Миколів, Т. І.
Мыколив, Т. И.
Mykoliv, T.
Сімахіна, Г. О.
Симахина, Г. А.
Simakhina, G.
 
Subject диспергування
механоактивування
засвоюваність
зерно вівса
біологічна цінність
гранулометричний склад
ферменти
диспергирование
механоактивирование
усвояемость
зерно овса
биологическая ценность
гранулометрический состав
ферменты
despergation
mehanoactivation
digestibility
corn
oats
biological value
grain size
enzymes
 
Description З’ясовано, що при розробленні нових харчових продуктів із оптимальним вмістом певних біологічно активних речовин великого значення набирають їхні властивості, особливо – ступінь засвоюваності живим організмом. Подрібнення зерна вівса у дезінтеграторі, що супроводжується ефектами механоактивування, дає можливість максимально вилучити біологічно активні речовини у вільній формі, підвищити їхню біодоступність і відповідно посилити оздоровчі ефекти.содержанием определенных биологически активных веществ большое значение приобретают свойства, особенно - степень усвояемости живым организмом. Измельчения зерна овса в дезинтеграторе, сопровождающееся эффектами механоактивирования, дает возможность максимально исключить биологически активные вещества в свободной форме, повысить их биодоступность и соответственно усилить оздоровительные эффекты.It is shown that the development of new food products with the best content of certain biologically active compounds are gaining importance to their properties - especially the degree of digestion of a living organism. Grinding grain oats in disintegrator, accompanied mehanoactivation effects, makes it possible to remove most biologically active substances in the free form, increase their bioavailability and thus strengthen health effects.
 
Date 2013-01-30T11:17:37Z
2013-01-30T11:17:37Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Миколів, Т. І. Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна // Наукові праці ОНАХТ. – 2012. – Вип. 42. – Т. 1. – С. 45–49.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5862
 
Language other