Цукор і замінники цукру в харчовій промисловості, їх переваги та недоліки
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Цукор і замінники цукру в харчовій промисловості, їх переваги та недоліки
Сахар и заменители сахара в пищевой промышленности, их преимущества и недостатки Sugar and sugar substitutes in the food industry, their advantages and disadvantages |
|
Creator |
Штангеєва, Н. І.
Штангеева, Н. И. Shtangeeva, N. Григоренко, Н. О. Григоренко, Н. А. Grigorenko, N. Клименко, Л. С. Клименко, Л. С. Klimenko, L. |
|
Subject |
Цукор, замінники цукру, сорго, харчовий сироп, вуглеводи, амінокислоти, біологічна цінність, здоров’я, харчування, глюкозно-фруктозний сироп.
Сахар, заменители сахара, сорго, пищевой сироп, углеводы, аминокислоты, биологическая ценность, здоровье, питание, глюкозно-фруктозный сироп. Sugar, sugar substitutes, sorghum, food syrup, carbohydrates, amino acids, biological value, health, food, glucose-fructose syrup. |
|
Description |
Розглянуто переваги вживання цукру як основного продукту харчування населення і необхідність попередження надмірного його вживання. Висвітленні прямі показання до вживання замінників цукру, обґрунтовано переваги вживання натуральних цукропродуктів і цукрозамінників. Розроблено технологію харчового сиропу з цукрового сорго. Вуглеводний, амінокислотний і мікроелементний склад харчового сиропу свідчить про його підвищену біологічну і харчову цінність, що сприяє реалізації принципів здорового харчування населення України.
Рассмотрены преимущества употребления сахара как основного продукта питания населения и необходимость предупреждения чрезмерного его употребления. Отмечены прямые показания для употребления заменителей сахара, обоснованы преимущества употребления натуральных сахаропродуктов и сахарозаменителей. Разработана технология пищевого сиропа из сахарного сорго. Углеводный, аминокислотный и микроэлементный состав пищевого сиропа свидетельствует о его повышенной пищевой и биологической ценности, что способствует реализации принципа здорового питания населения Украины. Examined the advantages of the use of sugar as a staple food of the population and the need to prevent the excessive use of it. Observed direct evidence for the use of sugar substitutes, justified the benefits of the use of natural sugar substitutes and sugar products. The technology of of food syrup from sweet sorghum. Carbohydrate, amino acid and trace element composition of the food syrup demonstrates its high nutritive and biological value, which contributes to the healthy nutrition of the population of Ukraine. |
|
Publisher |
Вісник цукровиків України. НАЦУ «УкрЦУКОР» інф. бюл.
|
|
Date |
2013-01-30T13:05:47Z
2013-01-30T13:05:47Z 2008 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5876
|
|
Language |
other
|
|
Relation |
№06(25);С. 34-35
|
|