Микробиологический контроль анаэробного сбраживания сточных вод мясокомбинатов
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Микробиологический контроль анаэробного сбраживания сточных вод мясокомбинатов
Мікробіологічний контроль анаеробного зброджування стічних вод м'ясокомбінатів Microbiological monitoring of anaerobic digestion of wastewater slaughterhouses |
|
Creator |
Никитин, Г. А.
Нікітін, Г. О. Nikitin, G. Семенова, Е. И. Семенова, О. І. Semenova, O. Салюк, А. И. Салюк, А. І. Salyuk, A. |
|
Subject |
аэротенки
аеротенки aerotanks сточные воды биофильтры метановое брожение стічні води біофільтри метанове бродіння waste water biofilter methanogenic fermentation |
|
Description |
Розглядаються переваги метанового бродіння як способу очищення стічних вод. На прикладі стічних вод м’ясної промисловості встановлено, що метанове бродіння дозволяє знизити концентрацію забруднень на 80-90 % з послідуючим доочищенням в аеротенках. Метанове бродіння дозволяє перетворити органічні речовини стічних вод в горючий газ. В умовах м’ясокомбінату цим методом можна скоротити енерговитрати на 30%. Рассматриваются преимущества метанового брожения как способа очистки сточных вод. На примере сточных вод мясной промышленности установлено, что метановое брожение позволяет снизить концентрацию загрязнений на 80-90% с последующим доочисткой в аэротенках. Метановое брожение позволяет превратить органические вещества сточных вод в горючий газ. В условиях мясокомбината этим методом можно сократить энергозатраты на 30%. Advantages of methane fermentation as a method of wastewater treatment. For example wastewater meat industry found that methane fermentation can reduce the concentration of pollutants by 80-90% with further afterpurification in the aeration tanks. Methane fermentation can convert organic matter in sewage combustible gas. In the slaughterhouse this method can reduce energy consumption by 30%. |
|
Date |
2013-01-31T13:02:47Z
2013-01-31T13:02:47Z 1986 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Никитин, Г. А. Микробиологический контроль анаэробного сбраживания сточных вод мясокомбинатов / Г. А. Никитин, М. П. Гандзюк, А. И. Салюк // Тезисы докладов V научной конференции 16-18 сентября 1986. - Рубежное, 1986. - С. 368.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5899 |
|