Запис Детальніше

Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну
Влияние дисперсности органических матриц на стабилизацию форм гемоглобина
Effect of dispersion of organic matrices on stabilisation of hemoglobin forms
 
Creator Погожих, М. І.
Погожих, Н. И.
Pohozhykh, M.
Євлаш, В. В.
Евлаш, В. В.
Yevlash, V.
Нєміріч, О. В.
Немирич, А. В.
Niemirich, O.
Цуркан, М. М.
Цуркан, Н. М.
Tsurkan, M.
Гавриш, А. В.
Гавриш, А. В.
Havrysh, A.
 
Subject залізодефіцитна анемія
гемове залізо
кров великої рогатої худоби
висушена рослинна сировина
пасти
порошки
органічні матриці
стабільність
форми гемоглобіну
железодефицитная анемия
гемовое железо
кровь крупного рогатого скота
высушенное растительное сырье
пасты
порошки
органические матрицы
стабильность
формы гемоглобина
iron deficiency anemia
heme iron
blood of cattle
dried plant materials
pastes
powders
organic matrix
stability
forms hemoglobin
 
Description У статті наведено результати досліджень ступеня стабілізації форм гемоглобіну крові великої рогатої худоби в пастах і порошках залежно від масової частки і дисперсності порошків рослинної сировини – шипшини, календули, кропиви. Показано переваги дрібнодисперсних порошків рослинних інгредієнтів незалежно від масової частки для збереження співвідношення форм гемоглобіну. В статье приведены результаты исследований степени стабилизации форм гемоглобина крови крупного рогатого скота в пастах и порошках в зависимости от массовой доли и дисперсности порошков растительного сырья - шиповника, календулы, крапивы. Показаны преимущества мелкодисперсных порошков растительных ингредиентов независимо от массовой доли для сохранения соотношения форм гемоглобина. The article presents the research results of stabilization degree of hemoglobin forms out of the cattle blood in pastes and powders depending on the mass fraction and dispersion of powdered plant material - rosehip, calendula, nettle. The advantages of fine powder herbal ingredients regardless of the mass fraction for saving ratio forms of hemoglobin have been shown.
 
Date 2013-02-04T08:58:56Z
2013-02-04T08:58:56Z
2009
 
Identifier Погожих, М. І. Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну / М. І. Погожих, В. В. Євлаш, О. В. Нєміріч, М. М. Цуркан, А. В. Гавриш // Обладнання та технології харчових виробництв. - 2009. - Вип. 21. - С. 229-234.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5959