Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну
Влияние дисперсности органических матриц на стабилизацию форм гемоглобина Effect of dispersion of organic matrices on stabilisation of hemoglobin forms |
|
Creator |
Погожих, М. І.
Погожих, Н. И. Pohozhykh, M. Євлаш, В. В. Евлаш, В. В. Yevlash, V. Нєміріч, О. В. Немирич, А. В. Niemirich, O. Цуркан, М. М. Цуркан, Н. М. Tsurkan, M. Гавриш, А. В. Гавриш, А. В. Havrysh, A. |
|
Subject |
залізодефіцитна анемія
гемове залізо кров великої рогатої худоби висушена рослинна сировина пасти порошки органічні матриці стабільність форми гемоглобіну железодефицитная анемия гемовое железо кровь крупного рогатого скота высушенное растительное сырье пасты порошки органические матрицы стабильность формы гемоглобина iron deficiency anemia heme iron blood of cattle dried plant materials pastes powders organic matrix stability forms hemoglobin |
|
Description |
У статті наведено результати досліджень ступеня стабілізації форм гемоглобіну крові великої рогатої худоби в пастах і порошках залежно від масової частки і дисперсності порошків рослинної сировини – шипшини, календули, кропиви. Показано переваги дрібнодисперсних порошків рослинних інгредієнтів незалежно від масової частки для збереження співвідношення форм гемоглобіну. В статье приведены результаты исследований степени стабилизации форм гемоглобина крови крупного рогатого скота в пастах и порошках в зависимости от массовой доли и дисперсности порошков растительного сырья - шиповника, календулы, крапивы. Показаны преимущества мелкодисперсных порошков растительных ингредиентов независимо от массовой доли для сохранения соотношения форм гемоглобина. The article presents the research results of stabilization degree of hemoglobin forms out of the cattle blood in pastes and powders depending on the mass fraction and dispersion of powdered plant material - rosehip, calendula, nettle. The advantages of fine powder herbal ingredients regardless of the mass fraction for saving ratio forms of hemoglobin have been shown.
|
|
Date |
2013-02-04T08:58:56Z
2013-02-04T08:58:56Z 2009 |
|
Identifier |
Погожих, М. І. Вплив дисперсності органічних матриць на стабілізацію форм гемоглобіну / М. І. Погожих, В. В. Євлаш, О. В. Нєміріч, М. М. Цуркан, А. В. Гавриш // Обладнання та технології харчових виробництв. - 2009. - Вип. 21. - С. 229-234.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5959 |
|