Запис Детальніше

Розробка технологій хліба для екологічно забруднених зон

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технологій хліба для екологічно забруднених зон
Разработка технологий хлеба для экологически загрязненных зон
Development of technologies for bread polluted zones
 
Creator Іщенко, Т. І.
Ищенко, Т. И.
Ishchenko, T.
 
Subject полісахарид карбюлоза
полисахарид карбюлоза
polysaccharide karbyuloza
сухий молочний продукт "Космол"
тісто
клейковина
хліб
сухой молочный продукт "Космол"
тесто
клейковина
хлеб
dry milk product "Cosmol"
dough
gluten
bread
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 - технологія хлібопекарських, макаронних, кондитерських продуктів і харчоконцентратів, Український державний університет харчових технологій, Київ, 1996.
Захищається 13 наукових праць, 1 патент України і 1 заявка на видачу патенту України, які містять результати теоретичних і експериментальних досліджень впливу полісахариду карбюлози і сухого молочного продукту "Космол" на біохімічні, мікробіологічні процеси в тісті, його структурно-механічні властивості, якість хліба та його споживчі властивості. Встановлено ефективність використання карбюлози і "Космола" як рецептурних компонентів, що володіють радіозахисними властивостями, у складі хлібобулочних виробів для екологічно забруднених зон. Розкрито роль полісахариду і СМП у формуванні властивостей тіста та якості хліба. Запропоновані раціональні технології хліба спеціального призначення впроваджені у виробництво.
Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.01 - технология хлебопекарных, макаронных, кондитерских продуктов и пишеконцентратов, Украинский государственный университет пищевых технологий, Киев, 1996.
Защищается 13 научных работ, 1 патент Украины и 1 заявка на выдачу патента Украины, которые содержат результаты теоретических и экспериментальных исследований влияния полисахарида карбюлозы и сухого молочного продукта "Космол" на биохимические, микробиологические процессы в тесте, его структурно-механические свойства, качество хлеба и его потребительские свойства. Установлена эффективность использования карбюлозы и "Космола" как рецептурных компонентов, обладающих радиозащитными свойствами, в составе хлебобулочных изделий для экологически загрязненных зон. Раскрыта роль полисахарида и СМП в формировании свойств теста и качества хлеба. Предложенные рациональные технологии хлеба специального назначения внедрены в производство.
Dissertation for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.18.01 - technology of baking, pasta, confectionery products and pishekontsentratov, Ukrainian State University of Food Technologies, Kiev, 1996.
Protected 13 scientific works, 1 and 1 Ukrainian Patent application for patent of Ukraine, which contain the results of theoretical and experimental studies of the effect of the polysaccharide karbyulozy and dry milk product "Сosmol" in the biochemical, microbiological processes in the test, its structural and mechanical properties, the quality of bread and its consumer properties. Demonstrated the efficacy of karbyulozy and "Сosmol" as prescription components with radioprotective properties in the bakery for polluted areas. The role of the polysaccharide and DMР in shaping the properties of dough and bread quality. The proposed rational technology of bread special introduced into production.
 
Date 2012-10-04T20:42:11Z
2012-10-04T20:42:11Z
1997
 
Type Other
 
Identifier Іщенко, Т. І. Розробка технологій хліба для екологічно забруднених зон: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / УДУХТ. - К., 1997. - 27 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3229
 
Language uk_UK