Розробка технологій хліба для екологічно забруднених зон
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розробка технологій хліба для екологічно забруднених зон
Разработка технологий хлеба для экологически загрязненных зон Development of technologies for bread polluted zones |
|
Creator |
Іщенко, Т. І.
Ищенко, Т. И. Ishchenko, T. |
|
Subject |
полісахарид карбюлоза
полисахарид карбюлоза polysaccharide karbyuloza сухий молочний продукт "Космол" тісто клейковина хліб сухой молочный продукт "Космол" тесто клейковина хлеб dry milk product "Cosmol" dough gluten bread |
|
Description |
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 - технологія хлібопекарських, макаронних, кондитерських продуктів і харчоконцентратів, Український державний університет харчових технологій, Київ, 1996. Захищається 13 наукових праць, 1 патент України і 1 заявка на видачу патенту України, які містять результати теоретичних і експериментальних досліджень впливу полісахариду карбюлози і сухого молочного продукту "Космол" на біохімічні, мікробіологічні процеси в тісті, його структурно-механічні властивості, якість хліба та його споживчі властивості. Встановлено ефективність використання карбюлози і "Космола" як рецептурних компонентів, що володіють радіозахисними властивостями, у складі хлібобулочних виробів для екологічно забруднених зон. Розкрито роль полісахариду і СМП у формуванні властивостей тіста та якості хліба. Запропоновані раціональні технології хліба спеціального призначення впроваджені у виробництво. Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.01 - технология хлебопекарных, макаронных, кондитерских продуктов и пишеконцентратов, Украинский государственный университет пищевых технологий, Киев, 1996. Защищается 13 научных работ, 1 патент Украины и 1 заявка на выдачу патента Украины, которые содержат результаты теоретических и экспериментальных исследований влияния полисахарида карбюлозы и сухого молочного продукта "Космол" на биохимические, микробиологические процессы в тесте, его структурно-механические свойства, качество хлеба и его потребительские свойства. Установлена эффективность использования карбюлозы и "Космола" как рецептурных компонентов, обладающих радиозащитными свойствами, в составе хлебобулочных изделий для экологически загрязненных зон. Раскрыта роль полисахарида и СМП в формировании свойств теста и качества хлеба. Предложенные рациональные технологии хлеба специального назначения внедрены в производство. Dissertation for the degree of candidate of technical sciences, specialty 05.18.01 - technology of baking, pasta, confectionery products and pishekontsentratov, Ukrainian State University of Food Technologies, Kiev, 1996. Protected 13 scientific works, 1 and 1 Ukrainian Patent application for patent of Ukraine, which contain the results of theoretical and experimental studies of the effect of the polysaccharide karbyulozy and dry milk product "Сosmol" in the biochemical, microbiological processes in the test, its structural and mechanical properties, the quality of bread and its consumer properties. Demonstrated the efficacy of karbyulozy and "Сosmol" as prescription components with radioprotective properties in the bakery for polluted areas. The role of the polysaccharide and DMР in shaping the properties of dough and bread quality. The proposed rational technology of bread special introduced into production. |
|
Date |
2012-10-04T20:42:11Z
2012-10-04T20:42:11Z 1997 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Іщенко, Т. І. Розробка технологій хліба для екологічно забруднених зон: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / УДУХТ. - К., 1997. - 27 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/3229 |
|
Language |
uk_UK
|
|