Нанотехнології в харчових продуктах
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Нанотехнології в харчових продуктах
Нанотехнологии в пищевых продуктах Nanotechnologies in food products |
|
Creator |
Полумбрик, М. О.
Полумбрик, М. О. Polumbryk, M. |
|
Subject |
Нанотехнології, пакувальні матеріали, ліпосоми, наносенсори, наноконсолі.
Нанотехнологии. упаковочные материалы, липосомы. наносенсоры, наноконсоли . Nanotechnologies, packaging materials, liposomes, nanosensors, nanocantilever. |
|
Description |
У статті проаналізовані основні галузі застосування нанотехнологій в харчових продуктах, зокрема в технології пакувальних матеріалів, наноліпосомах та наносенсорів. Показано, що присутність наноматеріалів суттєво поліпшує властивості упаковки, полегшує контроль якості готових виробів, сприяє збереженню активних компонентів продуктів всередині харчової матриці. В статье проанализированы основные области использования нанотехнологий в пищевых продуктах, в частности в технологии упаковочных материалов, нанолипосомах и наносенсорах. Показано, что их присутствие значительно улучшает свойства упаковочных материалов и контроль качества готовых изделий, способствует сохранению активных компонентов продуктов в пищевой матрице. The main applications of food nanotechnologies including packaging materials, nanosensors and nanoliposomes were analyzed. It has been shown that nanomaterials essentially improved barrier properties of packaging materials and help control and maintain food quality and also preserve active compounds in food matrix.
|
|
Publisher |
Журнал «Харчова промисловість»
|
|
Date |
2013-01-25T13:35:02Z
2013-01-25T13:35:02Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/5619
|
|
Language |
other
|
|
Relation |
№10; С. 319-322
|
|