Запис Детальніше

Дополнительные реагенты для очистки диффузионного сока

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дополнительные реагенты для очистки диффузионного сока
Додаткові реагенти для очищення дифузійного соку
Additional reagents for the purification of diffusion juice
 
Creator Олянська, С. П.
Цирульнікова, В. В.
Олянская, С. П.
Цырульникова, В. В.
Olyanska, S.
Tsirulnikova, V.
 
Subject вапняно-вуглекислотне очищення соку
известково-углекислотная очистка сока
raw juice purification
переддефекосатурація
комплексний реагент
дигідрофосфат амонію
фільтроперліт
нецукри
чистота соку
вміст солей кальцію
кольоровість
карбонізація
вихід цукру
преддефекосатурация
комплексный реагент
дигидрофосфат аммония
фильтроперлит
несахара
чистота сока
содержание солей кальция
цветность
карбонизация
выход сахара
thick juice
nonsugars
dye-stuffs
efficiency
flocculant “CROSS-5”
ammonium dihydrogen phosphate
filtroperlit
sugar yield
 
Description Обгунтовано і експериментально підтверджено високу ефективність використання додаткових реагентів – високомолекулярного комплексного реагента “КРОСС-5” дигідрофосфату амонію і природного сорбента фільтроперліта для інтенсифікації технологічних процесів очищення дифузійного соку відділення осаду до основного вапнування. Експериментально підтверджено, що використання комплексного реагента “КРОСС-5” в схемі з відділенням переддефекосатураційного осаду до основного вапнування при переробленні свіжих буряків дозволяє перейти на карбонізацію дефекованого соку безпосередньо, до рН оптимального для ІІ карбонізації. Обосновано и экспериментально подтверждено высокую эффективность использования дополнительных реагентов – высокомолекулярного ком-плексного реагента «КРОСС-5», дигидрофосфата аммония и природного сорбента –фильтроперлита для интенсификации технологических процессов очистки диффузионного сока, отделения осадка до основного известкования. Экспериментально подтверждено, что использование комплексного реагента «КРОСС-5» в схеме с отделением преддефекосатурационного осадка до основного известкования при переработке свежей свеклы, позволяет перейти на карбонизацию дефекованного сока непосредственно до рН, оптимального для II карбонизации. Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the thesis concerning increase of the efficiency of raw juice purification with progressive predefecation, defecocarbonatation, use of flocculant “CROSS-5”, ammonium dihydrogen phosphate, filtroperlit. Addition of “CROSS-5” in the juice before removal predefecocarbonatation mud improved both the sedimentation/filtration properties and adsorptive capacity of the mud on 1st carbonatation and 2nd carbonatation. The analysis and comparison of the numerous literary data and results of own researches are directed on the further development of technology of production the white sugar high-quality.
 
Date 2012-12-17T11:18:49Z
2012-12-17T11:18:49Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Олянська, С. П. Додаткові реагенти для очищення дифузійного соку / С. П. Олянська, В. В. Цирульнікова// Сахар. - 2012. - №7. - С. 40-47.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4447
 
Language other