Запис Детальніше

Спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених
Способ производства снеков мясных вяленых
Method of producing dried meat snacks
 
Creator Пасічний, В. М.
Думан, І. П.
Петрань, О. С.
Пасичный, В. Н.
Думан, И. П.
Петран, А. С.
Pasichniy, V. M.
Duman, I.
Petran, O.
 
Subject Снек, засолювання, в’ялення, нітрит натрію, пластівці чи палички.
Снек, засолки, вяления, нитрит натрия, хлопья или палочки.
Snack, salting, curing, sodium nitrite, flakes or sticks.
 
Description Розроблено спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених, що включає підготовку сировини, засолювання, перемішування, в’ялення, який відрізняється тим, що як сировину використовують м'ясо яловичини та конини з вмістом жиру 1-15% і сполучної тканини1-10%, при засолюванні додають нітрит натрію та суміш приправ або смакоароматичну композицію, витримують при температурі 0-12 °C протягом 0,25-12 діб, промивають проточною водою, підсушують, нарізають на шматочки, пластівці чи палички та сушать в сушильній камерах конвективним примусовим теплообмінником до вмісту вологи 25-35%, , проводять поверхневу обробку розчином суміші консервантівна основі харчових кислот та їх солей і після охолодження продукт пересипають сумішшю приправ або пряно-ароматичних композицій на основі посилювачів смаку, харчових солей, вуглеводів, антиоксидантівта відновлювачів.Разработан способ производства снеков мясных вяленых, включающий подготовку сырья, засолки, перемешивания, вяления, который отличается тем, что в качестве сырья используют мясо говядины и конины с содержанием жира 1-15% и соединительной ткани1-10 %, при засолке добавляют нитрит натрия и смесь приправ или вкусоароматических композицию, выдерживают при температуре 0-12 ° C в течение 0,25-12 суток, промывают проточной водой, подсушивают, нарезают на кусочки, хлопья или палочки и сушат в сушильном камерах конвективным принудительным теплообменником до содержания влаги 25-35%,проводят поверхностную обработку раствором смеси консервантов на основе пищевых кислот и их солей и после охлаждения продукт пересыпают смесью приправ или пряно-ароматических композиций на основе усилителей вкуса, пищевых солей, углеводов, антиоксидантов и восстановителей.A method of producing dried meat snacks, including training materials, salting, mixing, curing, wherein that is used as raw beef and horse meat containing 1-15% fat and connective tissue1-10 %, with added sodium nitrite pickling mixture and seasonings or flavoring composition is maintained at a temperature of 0-12 ° C during 0,25-12 days, washed in running water, dried, cut into pieces, flakes or sticks and dried in a drying chamber forced convection heat exchanger to a moisture content of 25-35%, conducting surface processing solution mixture based preservatives food acids and their saltsand after cooling the product mixture of spices lace or aromatic compositions based аmplifier taste, nutritional salts, carbohydrates, antioxidants and reductants.
 
Publisher Національний університет харчових технологій
 
Date 2013-02-08T13:04:45Z
2013-02-08T13:04:45Z
2011
 
Type Other
 
Identifier Пат. на корисну модель №65477 України, МПК A 23 L 1/31,. Спосіб виробництва снеків м’ясних в’ялених/ Пасічний В.М., Думан І.П., Петрань О.С.; заявник і патентовласник Нац. універ. харч. технологій. – № U201105540; заявл. 29.04.2011; опубл. 12.12.2011. Бюл. №23, 2011р.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6174
 
Language other
 
Relation №65477;